Buka ménu utama

Muse nyaéta grup musik rock alternatip asal Inggris[1]. Ieu grup musik dibentuk di Devon taun 1994 ku Matthew Bellamy (vokalis, gitaris, pianis), Dominic Howard (drummer), jeung Chris Wolstenholme (bassis)[1]. Muse miboga gaya musik anu nyampurkeun genre musik rock, rock progesif, musik klasik, jeung elektronika[1]. Muse ogé kasohor ku aksi panggungna anu bdéa ti grup musik séjénna anu miboga ciri aksi anu pinuh énergi jeung tata lampu anu alus[1].

Muse
Penampilan Muse pada UK Psycho Tour, Maret 2015. Konsér Muse di Melbourne, Australia (ti kénca ka katuhu Dominic Howard, Matthew Bellamy, Chris Wostenholme)
Profil
AsalTeignmouth, Devon, Inggris
Aliran
Taun aktip1994–ayeuna
Lébel
Ramatlokawww.muse.mu
Anggota ti
Matthew Bellamy
Chris Wolstenholme
Dominic Howard

Suksés anu diraih nalika awal rilis nimbulkeun wacana di kalangan industri musik anu nyebutkeun yén Muse téh sarua jiga Radiohead[2]. Tapi perusahaan Amerika, Maverick Records ngontrak Muse taun (1998), sanggeus sababaraha kali minton di Amerika Serikat[2].

Kabentukna Muse (1992-1997)Édit

Taun 1990-an para personil boga grup musik sorangan-sorangan di sakolana[1]. Kabentukna Muse dimaulai nalika Matthew Bellamy (14 taun) lulus audisi pikeun asup ka grup musikna Dominic Howard, disusul ku Chris Wostenholme anu ngagantikeun bassis grup musikna Dominic[1]. Saacan panceg dingaranan Muse, ieu grup musik pernah sababaraha kali ganti ngaran di antarana: Gothic Plague, Carnage Mayhem, Fixed Penalty, jeung Rocket Baby Dolls. Urutan kronologis ngeunaan gunta-gantina ngaran ieu grup musik teu pati jelas, sabab méré inpormasi anu henteu konsistén dina unggal wawancarana[1]. Dina taun 1994, nalika masih maké ngaran Rocket Baby Dolls, Matthew spk meunangkeun kompetisi Battle of The Bands lokal, terus ngaganti ngaran grup musikna jadi Muse[1].

Anggota BandÉdit

DiskografiÉdit

  • Showbiz (1999)
  • Origin of Symmetry (2001)
  • Absolution (2003)
  • Black Holes and Revelations (2006)
  • The Resistance (2009)
  • The 2nd Law (2012)
  • Drones (2015)
  • Simulation Theory (2018)


RéférénsiÉdit

  1. a b c d e f g h Profil band Muse(diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
  2. a b Biografi Muse-Kapanlagi.com(diaksés tanggal 25 Oktober 2011)