Buka ménu utama

Wilujeng sumping di Wikipédia, A2613!


Sampurasun, simkuring baris nyamat anjeun minangka Wikipédiawan.

Wikipédia mangrupa énsiklopédi bébas anu digarap réréongan, terus-tumerus diwangun ku sadaya pamaké. Wikipèdia basa Sunda kiwari kakarék 59.565 artikel. Sakabéh artikel di Wikipédia basa Sunda ditulis tur dimumulé ku para rélawan siga anjeun. Mangga lakonan lèngkah munggaran anjeun ku sawatara pituduh anu aya di lebah katuhu, atawa nulis di kaca Sawala.

Wikipédia neueul kana sawatara prinsip dasar anu dipihormat ku sakumna:

  1. énsiklopedis tur anteb (ngandelkeun sumber anu sohéh)
  2. jihat sawangan nétral (teu ngandung unsur promosi)
  3. watekna nembrak sarta mihormat hak cipta (teu asal nyalin atawa plagiat)
  4. étika (lumuhung kana kasopanan tur konsénsus)
  5. bébas pikeun ngarobah (nyimpen sakabéh jujutan)

Hayu urang ngaronjatkeun Wikipédia basa Sunda sangkan leuwih hadé, kontribusi anjeun diantos pisan.

Mugia anjeun sugema boh macana boh nulisna di Wikipédia.

Wilujeng ngontribusi!

Pikeun nanda tangan obrolan, dina panungtung obrolan anjeun ketikeun ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).


–-Yusup_Ramdani  10 Agustus 2015 13.58 (UTC)


Sayembara Nulis "Wiki Sabanda"Édit

Sampurasun, A2613!
Kiwari nuju lumangsung sayembara nulis dina Wikipédia Basa Sunda anu dijejeran "Wiki Sabanda". Sadérék gaduh kasempetan kanggo ilubiung dina ieu sayembara nulis. Informasi salengkepna, mangga buka kaca Wikipedia:Wiki Sabanda.

Cag.
--ilhamkang (sawala) 20 Désémber 2015 15.10 (UTC)

Hatur nuhun kang, Insya Alloh simkuring badé ngiringan Wiki Sabanda. A2613 (sawala) 21 Désémber 2015 00.24 (UTC)
Sip. Diantos pisan nya. Bilih aya nu peryogi dibantos, mangga wartosan simkuring wé. --ilhamkang (sawala) 21 Désémber 2015 03.53 (UTC)

Konfirmasi Pendaftaran Wiki SabandaÉdit

Bagéa!

Anjeun geus kadaptar jadi pamilon pasanggiri nulis Wiki Sabanda.

  • Pikeun meunangkeun hadiah utama, anjeun kudu ngaliwatan 10 undakan.
  • Ayeuna anjeun bisa migawé undak 1. Katangtuanana bisa ditingali dina kaca katangtuan Undak 1
  • Upama geus nulis artikel, mangga laporkeun dina Kaca Klaim Undak 1

Cag!

~~~~


--A.R Dipusparaga (sawala) 24 Désémber 2015 10.35 (UTC)

Salam PangwanohÉdit

Sampurasun Ahmad Fauzi,

Tepangkeun, sim kuring Anisa Rahma salasahiji pamaké di Wiki Sunda. Sim kuring reueus pisan ningal kaparigelan Ahmad nulis artikel nganggo perangkat wiki, kereeen pokokna mah. Mugi urang tiasa sasarengan ngabebenah sareng ngaronjatkeun artikel di Wiki Sunda, margi masih kénéh seueur pisan artikel nu dipikabutuh ku Wiki Sunda.

Cag ah --A.R Dipusparaga (sawala) 24 Désémber 2015 10.51 (UTC)

Ngaronda Artikel Undak 1Édit

Wilujeng wengi Ahmad,

Tina 5 artikel nu disetorkeun ku Ahmad dina kaca klaim artikel, aya sababaraha catetan nu kedah diperhatoskeun utamina perkawis rujukan/referensi.

  1. Tina sisi basa nu dianggo tos saé, tos ngaguluyur. Mung perhatoskeun deui éjahan é sareng e.
  2. Wikifisasi OK
  3. Kategori OK
  4. Interwiki OK
  5. Rujukan OK (tos nganggo 2 rujukan atanapi langkung tina sumber anu tiasa dipercaya). Mung dina unggal tungtung kalimah teu acan dipasihan rujukanana, ku sim kuring tos dicirian kalimah mana waé nu teu acan nganggo rujukan di antarana Argo Prahyangan, Argo Wilis, Mutiara Selatan, Turangga, jeung Pangrango.

Mangga lengkepan heula kakiranganan supados tiasa lolos undak 1. Tetep sumanget nya nyeratna, komo ayeuna nuju liburan, étang-étang ngeusi liburan bari kénging hadiah ti Wiki Sabanda. :)

--A.R Dipusparaga (sawala) 24 Désémber 2015 13.51 (UTC)

Gabung kana grup FB Wikipedia Basa SundaÉdit

Sampurasun Ahmad,

Supados langkung raket deui, dihaturan pisan gabung kana grup  Facebook Wikipedia Basa Sunda Diantos nya. Nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 24 Désémber 2015 13.59 (UTC)

Ronda Artikel Undak 1 Bagéan 2Édit

Hallo Ahmad,

  1. Révisianana tos saé, mung kanggé wikipédia basa Indonésia sareng basa-basa sanésna teu tiasa dianggo sumber rujukan sacara langsung. Pami badé gé nu dianggona rujukan anu dianggo dina Wikipedia anu dirujuk. Conto dina artikel Kereta Api Argo Parahyangan (id) nu tiasa dianggé sumber rujukan kanggé artikel Ahmad dina basa Sunda nya éta referensi-referensina, sanés artikel Argo Parahyangan sacara langsung.
  2. Kanggo penulisan rujukan jeung catetan suku sacara lengkep tiasa ditingal di Pitulung:Catetan_suku
  3. Hiji rujukan tiasa dianggo kanggé sababaraha kalimah.

Mangga lengkepan heula nya. Ulah bosen-bosen diajar. Ganbatte :) --A.R Dipusparaga (sawala) 25 Désémber 2015 02.36 (UTC)

Muhun, téh @A.R Dipusparaga. Ku simkuring parantos dilereskeun, punten parios deui ;) A2613 (sawala) 25 Désémber 2015 10.07 (UTC)

Revisi artikel undak 1Édit

Wilujeng wengi Ahmad,

Saé pisan yeuh sumanget nyeratna, pertahankeun nya :). Perkawis artikel di undak 1, aya sababaraha catetan:

  1. Basa dina sumber rujukan kedah ditambihkeun. {{id}} (pikeun basa Indonesia) {{en}} (pikeun basa Inggris). --> <ref>{{id}}Sumber rujukan</ref>
  2. Wangun lengkep sumber rujukan (tunggal-online): --> <ref>{{id}}sumber rujukan (tanggal diakses)</ref>.

Ayeuna urang cék per artikel nya.

Sok ah sakedik deui kanggo lulus undak 1. Sumangeeeetttt... --A.R Dipusparaga (sawala) 25 Désémber 2015 12.47 (UTC)

Muhun téh @A.R Dipusparaga, parantos dilereskeun. Tétéh ogé ulah bosen-bosen ngarondana. Sumanget! ;) A2613 (sawala) 25 Désémber 2015 14.18 (UTC)
Siaapp lah @A2613.. 😁--A.R Dipusparaga (sawala) 26 Désémber 2015 00.30 (UTC)

Wilujeng Anjeun Lulus Undak 1Édit

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 1!.

Cag!


--A.R Dipusparaga (sawala) 26 Désémber 2015 00.38 (UTC)

Konfirmasi No.HPÉdit

Wilujeng nya, Ahmad tos lulus undak 1. Kanggo kalancaran pengiriman hadiah undak 1 nu mangrupi pulsa 50.000, mangga konfirmasi heula nomer HP nu aktif. Diantos nya. Hatur nuhun 😊 --A.R Dipusparaga (sawala) 26 Désémber 2015 00.52 (UTC)

Wilujeng Anjeun Lulus Undak 2Édit

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 2!.

Cag!


--A.R Dipusparaga (sawala) 27 Désémber 2015 15.34 (UTC)

Téhnis Pengiriman HadiahÉdit

Wilujeng wengi Ahmad,

Perkawis hadiah undak 2 sareng hadiah di undak salajengna, badé dicicil dikintunkeunana atanapi disakaliguskeun engké di ahir pasanggiri ping 14 Maret 2016?

Hatur nuhun. --A.R Dipusparaga (sawala) 28 Désémber 2015 16.21 (UTC)

Wilujeng énjing téh @A.R Dipusparaga. Punten nembé dibales ayeuna. Dicicil wéh hadiahna téh. A2613 (sawala) 29 Désémber 2015 01.52 (UTC)
Oké pami kitu mah, punten nyuhunkeun alamat lengkepna margi dina data di panitia teu aya, rupina Ahmad teu ngalebetkeun alamat dina formulir pendaftaran nya. Nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 30 Désémber 2015 12.08 (UTC)

Wilujeng Anjeun Lulus Undak 3Édit

Wilujeng!

Anjeun geus lulus undak 3!.

Cag!


--A.R Dipusparaga (sawala) 6 Januari 2016 08.51 (UTC)

Konfirmasi Hadiah Undak 2 & 3Édit

Sampurasun Ahmad,

Kumaha damang? Dupi hadiah undak 2 & 3 tos katampi teu acan? Hatur nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 20 Januari 2016 15.24 (UTC)

Atos @A.R Dipusparaga. A2613 (sawala) 24 Januari 2016 02.13 (UTC)

Parobahan Sistem LombaÉdit

Sampurasun Ahmad

Dumasar hasil rapat panitia Wiki Sabanda jeung Wikimedia Indonesia, Sayembara Nulis dina Wikipedia Basa Sunda dipajukeun nepi ka tanggal 14 Maret 2016 jam 23.59. Ieu alatan aya parobahan anggaran sakumna proyek di Wikimedia Indonesia. Alatan kitu, perlu aya sababaraha parobahan teknis sayembara:

  • Sistem sayembara anu tadina make undakan (level), dirobah jadi paloba-loba artikel, kalawan kudu nyumponan kriteria minimal.
  • Sakumna artikel kudu dilaporkeun kana kaca Klaim Total.

Hatur nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 24 Januari 2016 13.49 (UTC)

Ngalaporkeun artikelÉdit

Ngémutan deui kanggo sadaya artikel énggal nu badé dipeunteun dina lomba, kedah dilaporkeun kana kaca Klaim Total. Nuhun --A.R Dipusparaga (sawala) 29 Januari 2016 10.37 (UTC)

Oh mangga téh. A2613 (sawala) 29 Januari 2016 12.01 (UTC)

Lengkepan Artikel ku GambarÉdit

Wilujeng wengi Ahmad,

Sim kuring reueus pisan ningal sumanget Ahmad dina ngadamelan artikel-artikel énggal di Wiki Sunda. Tah, langkung saé artikel téh dilengkepan ku gambar nu saluyu sareng eusi artikel, supados nyumponan sarat artikel nu saé tur lengkep.

Nuhun. --A.R Dipusparaga (sawala) 11 Pébruari 2016 13.51 (UTC)

Punten téh @A.R Dipusparaga nembé diwaler, internetna sering kaganggu waé. Upami gambar mah, di WBI ogé seueur. Mung, di-upload-na henteu liwat Commons, janten teu tiasa dianggo di WBS, tapi, Insya Allah ku simkuring diusahakeun. Hatur nuhun :) A2613 (sawala) 15 Pébruari 2016 06.50 (UTC)
mangga dilajeng. --ilhamkang (sawala) 15 Pébruari 2016 09.58 (UTC)
ieu mangrupa hiji hambatan ogé, kusabab ngalebetkeun gambar kana suwiki téh teu sagampang kitu, gambar nu dilebetkeun kedah gaduh lisénsi anu jelas utamina mah lisénsi nyalira atawa lisénsi creative commons. Tangtuna ieu alatan katangtuan ngunjal berkas anu kedah ka Wikicommons. Sedengkeun sababaraha wiki basa lian mah tiasa upload di wikilang na nyalira, janten teu kedah ka commons, tapi keukeuh pangawasan lisénsina kedah tos enya-enya.--Yusup_Ramdani  23 Pébruari 2016 13.19 (UTC)

Salam pangwanohÉdit

Wilujeng tepang cep Fauzi!
Nepangkeun simabdi minangka pamilon Wiki Sabanda ogé, hayu ah urang réréongan ngaramékeun ieu suwiki kalawan ku kontén-konténna nu langkung réa deui tur mundel. Mugia urang tisa digawé bareng kalawan kompak nya. Salam pangwanoh!--Yusup_Ramdani  23 Pébruari 2016 13.12 (UTC)

Ngagarap artikel stasion karéta apiÉdit

Simkuring nyuhunkeun widi badé ngagarap artikel ngeunaan stasion karéta api, supados tiasa keuna atanapi ngadeukeutkeun kana targét. Mugia tiasa sapuk kana pamundut kuring. Nuhun Cep Fauzi!--Yusup_Ramdani  23 Pébruari 2016 13.23 (UTC)

Oh mangga upami kitu mah, kang @Uchup19. Dilajeng ah nyerat artikelna :)

A2613 (sawala) 23 Pébruari 2016 21.34 (UTC)

Panutupan Wiki SabandaÉdit

Sampurasun!
Sayembara Wiki Sabanda parantos ditutup kaping 14 Maret 2016 jam 23.59 WIB. Hatur nuhun kana ilubiung sadérék A2613 dina ieu sayembara. Sadaya hasil anu parantos dipidamel ku sadérék nuju dirékap.

Hasil ahir tina ieu sayembara diumumkeun langsung dina acara panutupan. Ku kituna, panata calagara Wiki Sabanda seja ngulem sadérék A2613 kanggo sumping dina acara nu dimaksad, dina:

Dinten, kaping : Kemis, 24 Maret 2016. '
Jam : 13.00-14.00 WIB
Tempat: Aula Perpustakaan Ajip Rosidi, Jl. Garut No. 2, Kota Bandung.

Sanaos sayembara tos lekasan, kontribusi sadérék dina ngokolakeun Wikipéda teras diantos pisan, sangkan Wikipedia Basa Sunda tiasa teras hirup.

Cag.

Panata Calagara
ilhamkang (sawala) 15 Maret 2016 03.01 (UTC)


Wilujeng janten pinunjul!Édit

Sampurasun, Ahmad!
Wilujeng janten pinunjul dina sayembara nulis artikel Wiki Sabanda. Mugia janten panyumanget kanggo teras masihan kontribusi dina Wikipedia Basa Sunda. Hayu urang teras ngokolakeun ieu loka. Sumanget!--ilhamkang (sawala) 26 Maret 2016 08.39 (UTC)

Pertahankeun sumber rujukanÉdit

Patali sareng mertahankeun kualitas artikel dina Wikipedia Basa Sunda, mugi teras diperhatoskeun sumber rujukan anu dianggo dina artikel. Sakumaha anu parantos dilaksanakeun dina Wiki Sabanda, yen unggal kalimah kedah mibanda rujukan anu tiasa dipercaya. Nu mawi, satiasa-tiasa teras ngadamel artikel anu aya sumber rujukanna.
Hatur nuhun. Sumanget!! :) --ilhamkang (sawala) 26 Maret 2016 08.39 (UTC)

Kontributor Aktif Pisan (very active contributor)Édit

Kanggo mertahankeun statistik Wikipedia Basa Sunda, urang usahakeun dina sabulan teras nyunting minimal 100x. Ieu utamina kanggo teras nembongkeun aktifitas kontributor aktif pisan (very active contributors). Mangga dilajeng. --ilhamkang (sawala) 19 April 2016 07.56 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global surveyÉdit

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia surveyÉdit

(Sorry for writing in English)

Community Insights SurveyÉdit

RMaung (WMF) 6 Séptémber 2019 14.33 (UTC)

Reminder: Community Insights SurveyÉdit

RMaung (WMF) 20 Séptémber 2019 15.09 (UTC)

Reminder: Community Insights SurveyÉdit

RMaung (WMF) 3 Oktober 2019 19.01 (UTC)

Balik deui ka kaca pamaké "A2613".