Buka ménu utama

Kotayk atanapi Kotaik (Basa Arménia: Կոտայք) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Propinsi ieu aya di beulah tengah nagara. Ibu kotana nyaéta Hrazdan.

Kotayk
Կոտայք
Propinsi
Lokasi Kotayk di Arménia
Lokasi Kotayk di Arménia
Koordinat: 40°25′N 44°45′E / 40.417°N 44.750°E / 40.417; 44.750Koordinat: 40°25′N 44°45′E / 40.417°N 44.750°E / 40.417; 44.750
Nagara Arménia
Ibu kota Hrazdan
Pamaréntahan
 • Gubernur Romanos Petrosyan
Aréa
 • Total 2.089 km2 (807 sq mi)
Réngking aréa ka-8
Populasi (2002)
 • Total 241.337
 • Réngking ka-6
 • Dénsitas 120/km2 (300/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
kode pos 2201–2506
ISO 3166 code AM.KT
FIPS 10-4 AM05
Ramatloka kotayk.gov.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Kotayk Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002–2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Kotayk