Buka ménu utama
Pikeun kagunaan séjén tina Shirak (disambiguasi), tempo Shirak (disambiguasi) (disambiguasi).

Shirak (Basa Arménia: Շիրակ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Ibu kotana nyaéta Gyumri.

Shirak
Շիրակ
Propinsi
Lokasi Shirak di Arménia
Lokasi Shirak di Arménia
Koordinat: 40°50′N 43°55′E / 40.833°N 43.917°E / 40.833; 43.917Koordinat: 40°50′N 43°55′E / 40.833°N 43.917°E / 40.833; 43.917
Nagara Arménia
Ibu kota Gyumri
Pamaréntahan
 • Gubernur Ashot Giziryan
Aréa
 • Total 2.681 km2 (1,035 sq mi)
Réngking aréa ka-6
Populasi (2002)
 • Total 257.242
 • Réngking ka-2
 • Dénsitas 96/km2 (250/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
Kode pos 2601-3126
ISO 3166 code AM-SH
FIPS 10-4 AM07
Ramatloka www.shirakinfo.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

Tumbu kaluarÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Shirak Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Citakan:Shirak