Buka ménu utama
Pikeun kagunaan séjén tina Shirak (disambiguasi), tempo Shirak (disambiguasi) (disambiguasi).

Shirak (Basa Arménia: Շիրակ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Ibu kotana nyaéta Gyumri.

Shirak

Շիրակ
Lokasi Shirak di Arménia
Lokasi Shirak di Arménia
NagaraArménia
Ibu kotaGyumri
Pamaréntahan
 • GubernurAshot Giziryan
Lega
 • Total2.681 km2 (1,035 sq mi)
Réngking legaka-6
Pangeusi
 (2002)
 • Total257.242
 • Réngkingka-2
 • Kapadetan96/km2 (250/sq mi)
Zona wanciUTC+04
 • Usum Panas (DST)UTC+05
Kode pos
2601-3126
Kode ISO 3166AM-SH
FIPS 10-4AM07
Ramatlokawww.shirakinfo.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

Tumbu kaluarÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Shirak Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Citakan:Shirak