Buka ménu utama

Tavush (Basa Arménia: Տավուշ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Propinsi ieu aya di beulah kalér nagara jeung wawatesan sareng Géorgia sarta Azerbaijan.

Tavush

Տավուշ
Lokasi Tavush di Arménia
NagaraArménia
Ibu kotaIjevan
Pamaréntahan
 • GubernurArmen Ghularyan
Lega
 • Total2.704 km2 (1,044 sq mi)
Réngking legaka-4
Pangeusi
 (2002)
 • Total121.963
 • Réngkingka-10
 • Kapadetan45/km2 (120/sq mi)
Zona wanciUTC+04
 • Usum Panas (DST)UTC+05
kode pos
3901-4216
Kode ISO 3166AM.TV
FIPS 10-4AM09
Ramatlokawww.tavushinfo.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Tavush Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Tavush