Buka ménu utama

Tavush (Basa Arménia: Տավուշ) nyaéta hiji propinsi (marz) di Arménia. Propinsi ieu aya di beulah kalér nagara jeung wawatesan sareng Géorgia sarta Azerbaijan.

Tavush
Տավուշ
Propinsi
Lokasi Tavush di Arménia
Koordinat: 40°53′N 45°8′E / 40.883°N 45.133°E / 40.883; 45.133Koordinat: 40°53′N 45°8′E / 40.883°N 45.133°E / 40.883; 45.133
Nagara Arménia
Ibu kota Ijevan
Pamaréntahan
 • Gubernur Armen Ghularyan
Aréa
 • Total 2.704 km2 (1,044 sq mi)
Réngking aréa ka-4
Populasi (2002)
 • Total 121.963
 • Réngking ka-10
 • Dénsitas 45/km2 (120/sq mi)
Zona wanci UTC+04
 • Summer (DST) UTC+05 (UTC)
kode pos 3901-4216
ISO 3166 code AM.TV
FIPS 10-4 AM09
Ramatloka www.tavushinfo.am
Bagian ti séri
Arménia
Հայաստան
Bandéra Arménia Lambang Arménia

Budaya
Kasenian · Perpileman
Musik · Média
Olahraga · Vartavar

Sajarah

Pulitik
Hubungan luar nagri Arménia

Démografi

Babagian administratif
Aragatsotn · Ararat · Armavir
Gegharkunik · Kotayk · Lori · Shirak
Syunik · Tavush · Vayots Dzor
Yérévan (kota kalawan status husus)

Portal Arménia

Kotak ieu: temposawalaédit

Eusi

KomunitasÉdit

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. "RA Tavush Marz" (PDF). Marzes of the Republic of Armenia in Figures, 2002-2006. National Statistical Service of the Republic of Armenia. 2007. 

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Tavush