Rasamala
Rasamala (Altingia excelsa Noronha).jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. excelsa
Ngaran binomial
Altingia excelsa
Noronha

Rasamala (basa Latin: Altingia excelsa) nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Altingiaceae.[1] Ieu tutuwuhan leuweung, hirup dialam liar jangkungna bisa 40 nepi ka 60 méter.[2] Rasamala mibanda niley ekonomi alatan kaina kuat sarta ngahasilkeun geutah/ damar anu meleber seungit, dimangpaatkeun pikeun campuran bahan seuseungitan. [1]

Daun ngorana mibanda kelir beureum bisa dilalab, disayur, ogĤ pikeun ubar batuk. Kaina teuas tur kuat, remen dijieun bahan nyieun jambatan, bantalan rél [[kereta api[[, lantai, nepika parahu. [2] [3]


Dicutat tinaÉdit

  1. a b Ashton, P.S. Dipterocarpaceae. In Tree Flora of Sabah and Sarawak, Volume 5, 2004. Soepadmo, E., Saw, L.G. and Chung, R.C.K. eds. Government of Malaysia, Kuala Lumpur, Malaysia. ISBN 983-2181-59-3
  2. a b Damayanti, Dewi; Agung Sugiarto, Tinton Dwi Putra, Novi Widianti, Nina Wulan Dari (2008). Buku Pintar Tanaman Obat: 431 jenis tanaman penggempur aneka penyakit. Jakarta: AgroMedia. p. 103. ISBN 9789790061941. 
  3. van, Blokland (1899). Doekoen Djawa: oetawa, Kitab dari roepa-roepa obat njang terpake di tanah Djawa. Cornell University: Albrecht. pp. 113–114. ISBN - Check |isbn= value (bantuan). Diakses tanggal (disungsi – 4 Maret 2021).