Buka ménu utama
Atom Rubidium

Rubidium nyaéta unsur kimia nu miboga simbol Rb.[1] Unsur ieu miboga nomer atom 37 jeung massa atom 85.468.[1]

SajarahÉdit

Rubidium kapanggih ku ahli kimia Jerman Robert Bunsen jeung Gustav Kirchhoff dina taun 1861 waktu nganalisis sampel tina lepidolite mineral (KLi2Al (Alsi3o10 (F, OH) 2) maké alat nu disebut spektroskop.[2] Ngaran Rubidium (tina basa latén "rubidium" - beureum kolot) dijieun pikeun spektroskopi beureum kolot.[3] Uyah rubidium diisolasi ku Bunsen maké curah aliran tina mata cai - bareng jeung uyah séjén nu masih sa grup elemen.[3] Manéhna bisa misahkeun éta bahan jeung nga isolasi klorida jeung karbonat.[3]

ReferensiÉdit

  1. a b (en)Rubidium (diakses 6 Pebruari 2016)
  2. (en)Rubidium History (diakses 6 Pebruari 2016)
  3. a b c (en)History (diakses 6 pebruari 2016)