Buka ménu utama

Sajarah geus ilahar digunakeun salaku watesan umum pikeun béja/émbaran ngeunaan jaman baheula, saperti dina "sajarah géologis Bumi". Lamun dilarapkeun salaku hiji widang ulikan, sajarah hartina sajarah manusa, nyaéta ingetan/kajadian kahirupan sosial manusa baheula nu karékam/kacatet.

Sajarawan ngagunakeun sabararaha rupa sumber, kaasup tulisan atawa rekaman citak, wawancara (sajarah oral), jeung arkéologi. pamarekanpikeun ngulik sajarah dina unggal jaman bisa béda-béda. Kajadian-kajadian nu lumangsung méméh ayana catetan manusa disebut prasajarah.

Tempo ogé: Sajarah dunya

Eusi

KlasifikasiÉdit

Tempo ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit