Buka ménu utama

Salinitas atawa kadar uyah nyaéta tingket kaasinan hiji wangun cai. Kadar uyah mangrupa hiji paktor nu penting dina nangtukeun rupa-rupa aspék kimia hiji wangun cai alami jeung prosés biologis dina éta cai.

Hiji garis nu ngahubungkeun cai nu kadar uyahna sarua disebut isohaline atawa isohale.