Buka ménu utama
Soto Kudus

Soto Kudus nyaéta soto anu dijieun kalawan mibanda ciri anu mandiri ti kota Kudus.[1] Sakarérétan mah ieu soto sarua baé jeung soto hayam séjéna, pédah dina mangsa ngawadahan soto Kudus mah maké mangkok anu leuwih leutik.[1][2] Kitu deui dina bahan dasar anu digunakeun, soto Kudus mah henteu aya anu maké daging sapi.[1] Maksudna pikeun ngahormat kana kapercayaan ageman Hindu, ieu salah sahiji ajakan anu ditepikeun ku Sunan Kudus anu mangsa harita di daérah Kudus masih kénéh loba jalma anu ngagem ageman Hindu.[1][2]

Soto Kudus dina ngadaharna sok dibarengan ku parkedél, saté peujit, saté kerang, saté ampela, jeung pindang endog.[1] Sanajan asalna ti kota Kudus, soto Kudus ogé kiwari geus loba dijual di saluareun kota Kudus, upamana di Jakarta soto kudus bisa dibeuli di daérah Cipinang Muara, Jatinegara, Jakarta Timur.[1] Deukeut gedong sakola SDN Cipinang Muara 02 Pagi, deukeut LP Cipinang, aya ogé di Pasar Induk Cipinang.[1]

Bahan-bahan anu dipakéÉdit

  • 500 gr daging sapi
  • 500 gr babat, kulub nepi ka asak
  • 300 gr ati sapi, kulub nepi ka asak
  • 200 gr jajantung sapi, kulub nepi ka asak
  • 5 tangkal séréh, dipékprék
  • 4 cm laja, dipékprék
  • 2 cm jahe, dipékprék
  • 5 lambar daun salam[2]

 Tinggali ogéÉdit

Tutumbu kaluarÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c d e f g Yuyun Alamsyah; "Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional", Jakarta: PT Elex Media Komputindo, 2008, hal.78.
  2. a b c "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14.