Buka ménu utama

Stasion Bojonggedé (Kode: BJD) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Jalan Pasar Baru, Bojonggedé, Bogor. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu sok ramé pas isuk-isuk jeung soré lantaran loba pagawé, mahasiswa, jeung nu séjénna anu maké jasa KRL Commuter Line.

Stasion Bojonggedé
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BJD.png
  • Singgetan: BJD
  • Nomor: 0708
Bojong Gede Station.JPG
Stasion Bojonggedé
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBogor
KacamatanBojonggedé
AlamatJalan Pasar Baru
Kodeu pos16922
Koordinat6°29′36.02″S 106°47′41.78″E / 6.4933389°S 106.7949389°E / -6.4933389; 106.7949389Koordinat: 6°29′36.02″S 106°47′41.78″E / 6.4933389°S 106.7949389°E / -6.4933389; 106.7949389
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+140 m
Perenahna[2]km 42+965 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi nu jangkung jeung hiji péron pulo di antara jalur 1 jeung 2 nu rada jangkung
Lokasi dina peta
Bojonggedé is located in Kabupatén Bogor
Bojonggedé
Bojonggedé
Lokasi di Kabupatén Bogor

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Citayam
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilebut