Buka ménu utama

Stasion Ciamis (CI) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Ciamis, Ciamis. Stasion anu luhurna +199 m sarta miboga léréng panangtu 10 permil ieu kaasup ka Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu jarakna sababaraha méter ka arah kidul ti Jalan Ir. H. Juanda, Ciamis. Stasion ieu mimiti digunakeun taun 1894.[3] Stasion ieu boga 4 jalur, ngan jalur 1 jeung 2 wungkul nu dipaké. Jalur 1 biasana dipaké pikeun pasilangan. Sedengkeun jalur 2 dipaké pikeun karéta anu ngaliwat langsung. Jalur 3 jeung 4 sabenerna bisa diliwatan karéta, ngan saukur bisa nampung 6 gerbong.[4]

Stasion Ciamis
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CI.png
  • Singgetan: CI
  • Nomor: 1634
Stasiun Ciamis.jpg
Stasion Ciamis
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCiamis
KacamatanCiamis
KalurahanCiamis
AlamatJalan Stasion Ciamis No.43
Sajarah
Dibuka1894
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+199 m
Perenahna[2]km 288+696 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananMutiara Selatan, Pasundan (régulér & tambahan), Kahuripan, Serayu, jeung Kutojaya Selatan Tambahan (arah Kutoarjo)
Pamesenan tikétSistem tikét onlén; ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya

Layanan karéta apiÉdit

PanumpangÉdit

Kelas campuranÉdit

Kelas Ékonomi ACÉdit

Perewis jeung pasusulanÉdit

Jadwal karéta apiÉdit

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Ciamis per 25 Désémber 2018 (dumasar kana Gapeka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
220/221 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 04.56 05.09
114/111 Mutiara Selatan Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 05.05 05.07
180 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 09.06 09.10
218/215 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) 09.35 09.39
216/217 Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) 16.41 16.43
179 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) 19.05 19.14
222/219 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) 19.50 19.52
112/113 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) nyambung ka Malang Kotabaru (ML) Éksekutip & Bisnis 20.24 20.27
182 Kahuripan Blitar (BL) Ékonomi AC 21.29 21.31
181 Bandung Kiaracondong (KAC) 23.35 23.38
  • PLB Tambahan (dioperasikeun pas keur lebaran, natal-taun anyar, atawa kadang di ahir pekan nu tangtu)
No. PLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7046 Kutojaya Selatan Tambahan Kutoarjo (KTA) Bisnis & Ékonomi AC 03.18 03.24
7036 Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 10.12 10.15
7035 Bandung Kiaracondong (KAC) 17.37 17.39

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Studiegroep ZWP: Haltestempels Nederlands Indië 1883 - 1891/1950. Spoorweg Trajecten SS-WL.
  4. Majalah Karéta Api

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi KAI dan jadwal karéta api tahun 2017/18

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Manonjaya
Stasion saenggeusna:
Stasion Bojong
 

07°19′45″S 108°21′21.3″E / 7.32917°S 108.355917°E / -7.32917; 108.355917