Stasion Cimekar (CMK) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮙᮨᮊᮁ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cibiru Hilir, Cileunyi, Bandung. Stasion ieu mangrupa stasion pangorana di Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan lantaran diwangun deui taun 2000. Baheula, saacan diwangun deui, ngaran stasion ieu téh halteu Ciendog. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ogé lokasina deukeut jeung paimahan sarta deukeut jeung stadion Gelora Bandung Lautan Api.

Stasion Cimekar

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CMK.png
  • Singgetan: CMK
  • Nomor: -
Stasiun Cimekar Depan.jpg
Stasion Cimekar ditempo ti hareup
LokasiCibiru Hilir, Cileunyi, Bandung, Jawa Kulon, 40623
Indonésia
Luhur+668 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 169+050 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1884 (minangka halteu Ciendog)
Ngaran saméméhnaHalteu Ciendog
Tanggal penting
Dibuka deui21 Maret 2000
Layanan
Lokal Bandung Raya
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Lokasi dina peta
Stasion Cimekar, Pébruari 2020
Stasion Cimekar, 2017

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gedébagé
Stasion saenggeusna:
Stasion Rancaékék