Stasion Cimindi (CMD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮙᮤᮔ᮪ᮓᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di kalurahan Campaka, Andir, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 jadi sepur lurus arah wétan, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lurus arah kulon. Stasion Cimindi jadi stasion pangkulonna di Kota Bandung. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api lokal Bandung Raya sarta lokal Cibatu.

Stasion Cimindi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CMD.png
  • Singgetan: CMD
  • Nomor: 1421
Stasiun Cimindi 2021.jpg
Stasion Cimindi
LokasiCampaka, Andir, Bandung, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+736 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 150+012 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Lokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Karéta apiÉdit

GalériÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimahi
Stasion saenggeusna:
Stasion Andir