Stasion Cipatat (CPT) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cipatat, Cipatat, Bandung Kulon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +345 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi 2 Bandung.

Stasion Cipatat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CPT.png
  • Singgetan: CPT
  • Nomor: 1517
Stasiun Cipatat 2020.jpg
Stasion Cipatat ditempo ti hareup
LokasiJalan Raya Cianjur-Padalarang
Cipatat, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+345 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 124+077 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka17 Méi 1884
Layanan
Karéta api Siliwangi
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Di tanggal 21 Séptémber 2020, karéta api Siliwangi ruteuna dipanjangan nepi ka ieu stasion, bareng jeung diréaktipasina jalur Ciranjang-Cipatat

Karéta apiÉdit

GalériÉdit

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Rajamandala
Stasion saenggeusna:
Stasion Tagogapu