Stasion Durén Kalibata

Stasion Durén Kalibata (Kode: DRN) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮓᮥᮛᮦᮔ᮪ ᮊᮜᮤᮘᮒ) nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di Rawajati, Pancoran, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +26 m luhureun beungeut laut, sarta kaasup kana Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu perenahna deukeut jeung Kompléks Perumahan DPR RI, Taman Makam Pahlawan Kalibata, Apartemén, Woodland Park Residence, Kalibata Plaza, sarta Kalibata City.

Stasion Durén Kalibata
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun DRN.png
  • Singgetan: DRN
  • Nomor: 0701
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Kidul
KacamatanPancoran
KalurahanRawajati
AlamatJalan Pengadegan
Kodeu pos12770
Koordinat6°15′19″S 106°51′18″E / 6.2553411°S 106.85503949999999°E / -6.2553411; 106.85503949999999Koordinat: 6°15′19″S 106°51′18″E / 6.2553411°S 106.85503949999999°E / -6.2553411; 106.85503949999999
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+26 m
Perenahna[2]km 15+059 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung
Lokasi dina peta
Stasion Durén Kalibata is located in Jakarta
Stasion Durén Kalibata
Stasion Durén Kalibata
Lokasi di Jakarta

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Antarmoda pendukungÉdit

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Transjakarta (Jak Lingko) JAK-18 Stasion Durén Kalibata-Setiabudi Utara AINI
Kopaja[3] 57 Terminal Kampung RambutanBlok M
Mikrolét[4] M16 Pasar Minggu–Kampung Melayu
M34 Pasar Minggu–Manggarai
Angkutan pengganti bemo[5] JS03 Tongtek–Cililitan, p.p.

Tingali ogéÉdit

KRL Commuter Line

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Angkutan Pengganti Bemo (APB) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cawang
Stasion saenggeusna:
Stasion Pasar Minggu Baru