Buka ménu utama

Stasion Indihiang (IH) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Indihiang, Indihiang, Tasikmalaya. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Kiwari euweuh karéta anu eureun di stasion ieu, iwal ti lamun aya pasilangan atawa pasusulan antar karéta api.

Stasion Indihiang
  • Singgetan: IH
  • Nomor: 1623
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaTasikmalaya
KacamatanIndihiang
KalurahanIndihiang
AlamatJalan Ibrahim Ajie
Sajarah
Dibuka1893
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+384 m
Perenahna[2]km 265+425 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPikeun pasilangan jeung pasusulan wungkul
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik

Kiwari hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Serayu jurusan Jakarta (KA 222/219) silang jeung KA Kahuripan jurusan Blitar (KA 182) anu ngaliwat langsung.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Rajapolah
Stasion saenggeusna:
Stasion Tasikmalaya