Buka ménu utama

Stasion Kedunggedéh (KDH) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮨᮓᮥᮀᮌᮨᮓᮦᮂ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bojongsari, Kedungwaringin, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Di wétaneun stasion ieu aya walungan Citarum.

Stasion Kedunggedéh
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KDH.png
  • Singgetan: KDH
  • Nomor: 0511
Stasiun Kedunggedeh, 2019.jpg
Stasion Kedunggedéh, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBekasi
KacamatanKedungwaringin
DésaBojongsari
Kodeu pos17540
Koordinat6°16′12″S 107°15′40″E / 6.270058°S 107.261224°E / -6.270058; 107.261224Koordinat: 6°16′12″S 107°15′40″E / 6.270058°S 107.261224°E / -6.270058; 107.261224
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/kecil
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 56+621 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), sarta Jatiluhur/Lokal CKP
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: jalur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék
Jajaran papan panunjuk fasilitas sarta papan ngaran anyar vérsi 2017 di Stasion Kedunggedéh

Layanan karéta apiÉdit

Panumpang lokal ékonomi ACÉdit

InsidénÉdit

Ping 3 Nopémber 2009 jam 22.30, KA Argo Bromo Anggrék mogok di Stasion Kedunggedeh. Ku sabab kitu, ratusan panumpang kaantepkeun salila 2 jam.[3]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Media, Kompas Cyber (2009-11-03). "KA Argo Anggrek Mogok 2 Jam di Karawang - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://regional.kompas.com/read/2009/11/03/23230372/KA.Argo.Anggrek.Mogok.2.Jam.di.Karawang. Diakses pada 2018-11-06 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Lemahabang
Stasion saenggeusna:
Stasion Karawang