Stasion Klari (KLI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮣᮛᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gintungkerta, Klari, Karawang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +23 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Klari

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KLI.png
  • Singgetan: KLI
  • Nomor: 0522
Stasiun Klari 2019.jpg
Stasion Klari anu geus maké papan ngaran nu anyar
LokasiGintungkerta, Klari, Karawang, Jawa Kulon, 41371
Indonésia
Luhur+23 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 68+684 lintas JakartaJatinegaraCikampék[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
(jalur 1 arah ka kénca ka sepur badug: dihususkeun pikeun bongkar muat angkutan Semén Bima/Semén STAR)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Cilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK, Jatiluhur/Lokal CKP, sarta bongkar muat KA angkutan Semén STAR/Semén Bima
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Lokasi dina peta
Stasion Klari, 2012

Di stasion ieu ogé diwangun gudang semén pikeun ngalayanan bongkar muat karéta api angkutan Semén STAR/Semén Bima dari Stasion Kréték anu mimiti beroperasi di tanggal 2 Nopémber 2015.[3]

Layanan karéta apiÉdit

PanumpangÉdit

lokal ékonomi ACÉdit

BarangÉdit

  • KA Semén Bima/Semén STAR, jurusan Kréték

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. PT KAI Genjot Pengoperasian KA Barang

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Karawang
Stasion saenggeusna:
Stasion Kosambi

Koordinat: 6°21′00″S 107°20′43″E / 6.3499225°S 107.3453093°E / -6.3499225; 107.3453093