Buka ménu utama

Stasion Klari (KLI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮣᮛᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gintungkerta, Klari, Karawang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +23 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Klari
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KLI.png
  • Singgetan: KLI
  • Nomor: 0522
Stasiun Klari 2019.jpg
Stasion Klari anu geus maké papan ngaran nu anyar
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténKarawang
KacamatanKlari
DésaGintungkerta
Kodeu pos41371
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+23 m
Perenahna[2]km 68+684 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK, Jatiluhur/Lokal CKP, sarta bongkar muat KA angkutan Semén STAR/Semén Bima
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
(jalur 1 arah ka kénca ka sepur badug: dihususkeun pikeun bongkar muat angkutan Semén Bima/Semén STAR)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék
Stasion Klari, 2012

Di stasion ieu ogé diwangun gudang semén pikeun ngalayanan bongkar muat karéta api angkutan Semén STAR/Semén Bima dari Stasion Kréték anu mimiti beroperasi di tanggal 2 Nopémber 2015.[3]

Layanan karéta apiÉdit

PanumpangÉdit

lokal ékonomi ACÉdit

BarangÉdit

  • KA Semén Bima/Semén STAR, jurusan Kréték

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. PT KAI Genjot Pengoperasian KA Barang

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Karawang
Stasion saenggeusna:
Stasion Kosambi
 

Koordinat: 6°21′00″S 107°20′43″E / 6.3499225°S 107.3453093°E / -6.3499225; 107.3453093