Buka ménu utama

Stasion Kosambi (KOS) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮧᮞᮙ᮪ᮘᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Durén, Klari, Karawang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +28 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Kosambi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KOS.png
  • Singgetan: KOS
  • Nomor: 0523
Stasiun Kosambi, 2019.jpg
Stasion Kosambi, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténKarawang
KacamatanKlari
DésaDurén
Kodeu pos41371
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+28 m
Perenahna[2]km 73+774 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK sarta Jatiluhur/Lokal CKP
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék

Eusi

Layanan karéta apiÉdit

Panumpang lokal ékonomi ACÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Klari
Stasion saenggeusna:
Stasion Dawuan