Stasion Surabaya Pasarturi

stasion karéta api di Indonésia

Stasion Surabaya Pasarturi nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Bubutan, Gundih, Surabaya.[2] Stasion anu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya ieu téh mimitina diwangun ku NIS/Nederlands Indische-Spoorweg Maatschapiij (pausahaan karéta api swasta Hindia Walanda), lain SS/Staatsspoorwegen (pausahaan karéta api nagara Hindia Walanda).[2]

Stasion Surabaya Pasarturi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SBI.png
  • Singgetan: SBI
  • Nomor: 4500
Stasiun Surabaya Pasarturi pada malam hari.jpg
Stasion Surabaya Pasarturi dina poé péuting
LokasiJalan Semarang No. 1
, Bubutan, Surabaya, Jawa Wétan, 60172
Indonésia
Luhur+1 m
OperatorDaérah Operasi VIII Surabaya
Informasi lain
KlasifikasiI[1]
Sejarah
Dibuka1903
Ngaran saméméhnaSoerabaja NIS
Layanan
Tingali di handap
Lokasi dina peta
Karéta api Jayabaya keur nungguan dimangkatkeun deui ti Stasion Surabaya Pasarturi nuju ka Stasion Malang

Stasion ieu minangka tempat kaberangkatan pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kalér.[2] Sedengkeun pikeun karéta api anu ngaliwatan jalur kidul jeung wétan mah dilayanan ku Stasion Surabaya Gubeng.[2] Stasion ieu disebut pasar turi lantaran baheula di sekitar stasion ieu loba anu dagang kembang turi, kembang anu dijadikeun lalapan.[2] Ti mimiti Séptémber 2014, stasion ieu jadi titik pangwétanna pikeun jalur ganda pantura.[2] Stasion ieu miboga 7 jalur.[2]

Layanan karéta api [3]Édit

 
Suasana di Stasion Pasar Turi

Kelas ÉksekutipÉdit

Kelas campuran (Éksekutip-Bisnis jeung Éksekutip-Ékonomi AC Prémium)Édit

Kelas ékonomi AC plusÉdit

Kelas ékonomi ACÉdit

Komuter ékonomiÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. a b c d e f g Panduan Wisata: Lebih dekat dengan stasiun Surabaya Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
  3. Utiket.com: Ke stasiun Pasar Turi (id) diakses tanggal 2 Maret 2016
Jalur karéta api Kandangan-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Tandes
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Gubeng-Surabaya Pasarturi
Stasion saméméhna:
Stasion Surabaya Gubeng
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Surabaya Pasarturi-Kalimas
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Mesigit