Buka ménu utama

Sjafruddin Prawiranegara (Éjahan heubeul)(gumelar di Sérang, Banten, 28 Pébruari 1911 – tilar dunya di Jakarta, 15 Pébruari 1989 dina umur 77 taun). Ahli ékonomi monétér, pulitikus, da'i. Sababaraha kali nyekel kalungguhan jadi anggota pingpinan Partai Puseur Masyumi, sababaraha kali jadi Mentri Keuangan jeung Mentri Kemakmuran Indonésia, Ketua Pe, merintah Darurat Républik Indonésia (PDRI), Perdana Mentri Pemerintah Révolusionér Indonésia (PRRI), saterusna Presidén Rpublik Persatuan Indonésia (RPI), Ketua Himpunan Usahawan Muslimin Indonésia (HUSAMI) sarta sanggeus aktif jadi da'i ogé nyekel kalungguhan minangka Ketua Korps Mubalig Indonésia (KMI).[1]

Syafruddin Prawiranegara
Ketua Pemerintah Darurat Républik Indonésia (PDRI)
Masa jabatan
19 Désémber 1948 – 4 Agustus 1949
Saméméhna Soekarno
Sanggeusna Soekarno
Katerangan lian
Gumelar 28 Pébruari 1911
Sérang, Banten
Pupus 15 Pébruari 1989
Jakarta
Partéy pulitik Masyumi
Pameget/istri T. Halimah Syehabuddin Prawiranegara
Profési Ahli Ékonomi Monétér, Politikus, da'i
Ageman Islam

CatetanÉdit

  1. Ajip Rosidi, dkk, (2000). Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.