Tokélau

(dialihkeun ti Tokelau)

Tokélau nyaéta hiji téritori Selandia Anyar di Samudra Pasifik Kidul nu ngawengku tilu atol karang tropis.

Tokelau
Tokélau
Bandéra Tokelau Simbol Tokelau
Motto
Tokelau mo te Atua
"Tokelau for the Almighty"
Lagu
God Save The Queen
Location of Tokelau
Ibu kotaNukunonu (padumukan utama, sanajan masing-masing atol miboga puseur administratifna sorangan.)
Kota panggedéna Nukunonu (resmina)
Basa resmi basa Tokelau,[1] basa Inggris
Démonim Tokelauan
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Pupuhu Nagara Ratu Elizabeth II
 -  Administrator Jonathan Kings (Pébruari 2011-)
 -  Pupuhu Pamaréntahan Foua Toloa (Pébruari 2011-)
Téritori Selandia Anyar
 -  Undang-Undang Tokélau 1948 
Aréa
 -  Total 10 km² (ka-233)
mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2011 1.384 (ka-233)
 -  Sénsus 2006 1.4661 
 -  Kapadetan 115 /km² (ka-86)
298 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 1993
 -  Total $1,5 yuta (ka-227)
 -  Per kapita $1.035 (teu karéngking)
Mata uang Dolar Selandia Anyar (NZD)
Zona wanci (UTC-10)
TLD Internét .tk
Kode telepon +690
Sababaraha data ti World Factbook (2004).
1. Tabular Report, Tuhiga Igoa o te 2006 - 2006 Tokelau Census of Population and Dwellings. The Census population figure of 1,466 includes 392 usual residents of Tokelau who were absent on census night.

Buku jeung publikasiÉdit

  • Tokelau: a historical ethnography ku Judith Huntsman & Antony Hooper (1996, Auckland University Press) ISBN 1869401530
  • The Future of Tokelau: decolonising agendas ku Judith Huntsman with Kelihiano Kalolo (2007, Auckland University Press) ISBN 9781869403980
  • Tokelau: People, atolls, and history ku Peter McQuarrie (2007, Peter McQuarrie Press) ISBN 9781877449413
  • Where on Earth is Tokelau? ku Dr Maxwell H. Heller (2005) ISBN 0901100587

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Tokelau ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Tokélau di Wikivoyage

AtolÉdit

Koordinat: 09°10′S 171°50′W / 9.167°S 171.833°W / -9.167; -171.833