Transduser nyaéta hiji komponén éléktrik, éléktronik, éléktro-mékanik, éléktromagnetik, fotonik, atawa fotovoltaik nu bisa ngarobah wangun énérgi kana wangun énérgi séjénna. Ku sipatna ieu, transduser dipaké pikeun mindahkeun informasi atawa ngukur, contona sénsor dorong. Dina widang séjén, transduser disebut ogé salaku komponén nu bisa ngonversi sinyal tina hiji bentuk ka bentuk séjén, contona spiker audio anu ngarobah variasi tegangan listrik jadi sora (énergi akustik).

Rupa-rupa transduserÉdit

  Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  • J. Allocca and A. Stuart, Transducers: Theory and Application, Reston 1984.

Tumbu luarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan