Buka ménu utama

Uppsala (dikedalkeun [ˈɵpːˈsɑːla] ( dangukeun); éjahan heubeulna Upsala) nyaéta ibu kota County Uppsala tur mangrupa kota kaopat panggedéna di Swéden, sanggeus Stockholm, Gothenburg katut Malmö. Baga 140,454 pangeusi taun 2010.[1]

Uppsala
Lambang Uppsala
Lambang

Lua error in Modul:Location_map at line 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Swédia" nor "Template:Location map Swédia" exists.

Koordinat: 59°51′29″N 17°38′41″E / 59.85806°N 17.64472°E / 59.85806; 17.64472Koordinat: 59°51′29″N 17°38′41″E / 59.85806°N 17.64472°E / 59.85806; 17.64472
Nagara Swédia
Propinsi Uppland
County County Uppsala
Munisipalitas Munisipalitas Uppsala
Aréa[1]
 • Kota 48,79 km2 (1,884 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (31 Désémber 2010)[1]
 • Kota 140.454
 • Dénsitas 29/km2 (75/sq mi)
 • Métro 187.541
Démonim Uppsalabo, uppsaliensare
Zona wanci CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 75x xxx
Kode wewengkon +46(0) 18
Ramatloka www.uppsala.se

Perenahna 71 km (44 mi) béh kaléreun ibu kota Stockholm, mangrupa tempat Munisipalitas Uppsala. Ti taun 1164, Uppsala geus jadi puseur kagaréjaan di Swédia, jadi tempat Uskup Ageung Garéja di Swédia. Ngadeg taun 1477, Universitas Uppsala mangrupa puseur atikan luhur pangkolotna di Skandinavia.

Eusi

SajarahÉdit

 
Peta Uppsala ti taun 1770
 
Uppsala dina abad ka-18

Urang asli nu kasohorÉdit

Lian ti éta, Arrhenius, Bergman, Blix, Carlsson, Celsius, Dymott, Erikssons, Hallman, Klum, Laurell, Liljeforses, Parkman, Rosling, Stolt, Dave Lepard, Thörnqvist katut Törnqvist babar di Uppsala.

RujukanÉdit

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Bacaan satuluynaÉdit

Tutumbu luarÉdit