Buka ménu utama


Bayawak batik
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Reptilia
Order: Squamata
Suborder: Lacertilia
Kulawarga: Varanidae
Génus: Varanus
Subgénus: Polydaedalus
Spésiés: V. ornatus
Ngaran binomial
Varanus ornatus
(Daudin, 1803)

Bayawak batik (Varanus ornatus) nyaéta hiji spésiés bayawak, pituin Afrika Kulon.[1] Habitatna aya di leuweung hujan dataran handap.[2] Sato ieu kaasup ka sub-marga Polydaedalus bareng jeung bayawak Nil, bayawak sabana, sarta bayawak lian.

KahakananÉdit

Kahakananna kapiting, serangga, babakaur, sarta rodént leutik.[3]

RujukanÉdit

  1. Varanus ornatus
  2. Pianka, E.R. and King, D.R. (2004) Varanoid lizards of the world. Indiana University Press, Bloomington, Indiana.
  3. Lizards of Southeast Asia : Clouded Monitor - Varanus bengalensis nebulosus
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:Varanoidea


Citakan:Kadal-stub