Buka ménu utama


Vasco da Gama, Count Vidigueira I (palapalan Portugis: [ˈvaʃku ðɐ ˈɣɐmɐ]) (+ 1460 atanap 1469 – 24 Désémber 1524) nyaéta saurang penjelajah Portugis, salah sahiji anu pangsuksésna dina Jaman Pamanggihan sarta komandan ti kapal-kapal kahiji anu indit langsung ti Éropa ka India. Pikeun hiji jangka wanci pondok dina 1524, anjeunna janten Gubernur India Portugal, dina gelar Raja Madya.

Vasco da Gama
Laksamana Laut Arab, Pérsia, India, jeung sadaya Wewengkon Wétan
Count Vidigueira
LambangVasco da Gama o navegador escudo.png
Masa jabatan29 Désémber 1519 -
23 Désémber 1524
SaparantosnaFrancisco da Gama
PasanganCatarina de Ataíde
Murangkalih
D. Francisco da Gama, Count Vidigueira II
D. Estêvão da Gama, Raja Madya India
D. Cristóvão da Gama, Kaptén Malaka
Nami lengkep
Vasco da Gama
Kulawargi bangsawanGama
RamaEstêvão da Gama
Gumelar1460 atanapi 1469
Sines atanapi Vidigueira, Alentejo, Karajaan Portugal
Maot23 Désémber 1524
Kochim, India Portugal
MakamBiara Jerónimos, Lisbon, Karajaan Portugal
PagawéanPenjelajah, Raja Madya India
Patung Vasco da Gama di Sines, Portugal

Tingali ogéÉdit

Rujukan jeun catetanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Persondata
NAME da Gama, Vasco
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION Penjelajah Portugis
DATE OF BIRTH + 1469
PLACE OF BIRTH Sines, Alentejo, Portugal
DATE OF DEATH 24 Désémber 1524
PLACE OF DEATH Kochi, India