Walungan

(dialihkeun ti Wahangan)

Walungan atawa Wahangan, Bangawan, Susukan (basa Indonésia:Sungai) nyaéta hiji jalan cai alami anu ngalirkeun cai ngaliwatan lanskap ti tempat nu luhur ka nu leuwih handap.[1] Walungan téh bagian ti daur cai, nu asalna tina cihujan, aliran cai dina taneuh, cinyusu, atawa tina glétser.

Rawayan meuntas Walungan Danube numbukeun Hungaria jeung Slovakia.

GaleriÉdit

Meuntasan walunganÉdit

Walungan bisa dipeuntasan ku:

AngkutanÉdit

RujukanÉdit

  1. Pena Cendikia, Tim (2013). Wabana Ips Iluma Pengetahuan Sosial. Jakarta: Yudhistira Ghalia Indonesia. p. 9. ISBN 9789797467111. Diakses tanggal (disungsi – 21 Mei 2020). 

Bacaan salajengnaÉdit

  • Beyond the Bridges Life on American Rivers told by Riverlorian, Jerry Hay. [1] for more information
  • Luna B. Leopold (1994). A View of the River. Harvard University Press. ISBN.  — a non-technical primer on the geomorphology and hydraulics of water
  • Jeffrey W. Jacobs "Rivers, Major World". Water Encyclopaedia.