Buka ménu utama

Wikipedia β

Walungan

(dialihkeun ti Wahangan)
Rawayan meuntas Walungan Danube numbukeun Hungaria jeung Slovakia.

Walungan atawa Wahangan atawa Bangawan atawa Susukan (basa Indonésia:Sungai) nyaéta hiji jalan cai alami anu ngalirkeun cai ngaliwatan lanskap ti tempat nu luhur ka nu leuwih handap. Walungan téh bagian ti daur cai, nu asalna tina cihujan, aliran cai dina taneuh, cinyusu, atawa tina glétser.

Eusi

GaleriÉdit

Meuntasan walunganÉdit

Walungan bisa dipeuntasan ku:

AngkutanÉdit

RujukanÉdit


Bacaan salajengnaÉdit

  • Beyond the Bridges Life on American Rivers told by Riverlorian, Jerry Hay. [1] for more information
  • Luna B. Leopold (1994). A View of the River. Harvard University Press. ISBN.  — a non-technical primer on the geomorphology and hydraulics of water
  • Jeffrey W. Jacobs "Rivers, Major World". Water Encyclopaedia.