Buka ménu utama

Ieu artikel téh nyaéta pituduh gaya panulisan, ngadéskripsikeun cara pikeun nulis sumber kutipan dina artikel. Nambahkeun sumber réferénsi suntingan nyaéta hiji sarat dumasar kawijakan Wikipedia. Ieu hal téh hartina, sakabéh tulisan anu dipadungdengkeun jeung teu ngandung sumber réferénsi anu kuat, meunang dihapus ku saha baé.

Artikel-artikel dina Wikipedia sakuduna dibarengan rujukan/référénsi anu bisa dipercaya. Bahan-bahan dina artikel eusina teu meunang hal anu can kungsi diterbitkeun saméméhna ku sumber anu bisa dipercaya. Ieu hal téh kaasup tiori, data, pernyataan, konsép, arguméntasi, jeung sagala rupa hal anu mangrupa interprétasi sorangan jeung acan ditarima kalangan ahli dina éta widang.

Naha sumber téh diperlukeun?Édit

  • Sangkan pamaké bisa meunangkeun informasi tambahan anu bisa dipercaya ngeunaan éta topik.
  • Mastikeun eusi artikel bisa dipercaya jeung bisa dipariksa ku pamaké/kontributor mana waé.
  • Ngurangan kamungkinan ayana pacogrégan antara panyunting.
  • Nyingkahan klaim plagiarisme.
  • Némbongkeun yén suntingan pamaké lain risét asli.
  • Mantuan pamaké pikeun manggihan jeung meunangkeun sumber tambahan ngeunaan topik anu dibahas.
Catetan: Artikel Wikipedia teu bisa dipaké minangka sumber pikeun artikel Wikipédia séjénna.

Tingali ogéÉdit