Sir Winston Leonard Spencer-Churchill (gumelar 30 Nopémber 1874 – tilar dunya 24 Januari 1965 dina umur 90 taun) nyaéta politikus, patugas militer, sareng panulis asal Britania Raya. Anjeunna Perdana Mentri Inggris ti 1940 ka 1945.[1]

Sir Winston Churchill
Churchill mengenakan setelan, berdiri dan memegang kursi
Perdana Mentri Britania Raya
Masa jabatan
26 Oktober 1951 – 5 April 1955
Raja/Ratu
Députi Anthony Eden
Saméméhna Clement Attlee
Sanggeusna Anthony Eden
Masa jabatan
10 Mei 1940 – 26 Juli 1945
Raja/Ratu George VI
Députi Clement Attlee (1942–1945)
Saméméhna Neville Chamberlain
Sanggeusna Clement Attlee
Katerangan lian
Gumelar Winston Leonard Spencer-Churchill
30 Nopémber 1874
Blenheim, Oxfordshire, Inggris
Pupus 24 Januari 1965 (yuswa 90)
Kensington, London, Inggris
Pasaréan St Martin's Church, Bladon
Partéy pulitik
Pameget/istri Clementine Hozier (m. 1908)
Murangkalih
Tanda tangan
Pangabdian militér
Kasatiaan  Britania Raya
Layanan/cabang
Lila ngabdi 1893–1924
Patempuran/perang

RujukanÉdit

Tumbu luarÉdit

Saméméhna
Arthur Neville Chamberlain
Perdana Menteri Britania Raya
1940-1945
Sanggeusna
Clement Attlee
Saméméhna
Clement Attlee
Perdana Menteri Britania Raya Britania Raya
1951-1955
Sanggeusna
Sir Anthony Eden