Buka ménu utama
Pikeun kagunaan séjén tina Yérévan, tempo Yérévan (disambiguasi).

Koordinat: 40°11′00″N 44°31′00″E / 40.183333°N 44.516667°E / 40.183333; 44.516667

Yérévan (Basa Arménia: Երևան atawa Երեւան, palapalan Basa Arménia: [jɛɾɛˈvɑn]) nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Arménia. Aya di gigireun Walungan Hrazdan, Yérévan mangrupa puseur adminstrtif, budaya, jeung industri nagarana. Yérévan geus jadi ibu kotana ti 1918, nu ka-13 dina sajarah Arménia.

Yérévan
Երևան
Yérévan jeung Gunung Ararat
Yérévan jeung Gunung Ararat
Bandéra Yérévan
Bandéra
Ségel resmi Yérévan
Ségel
Yérévan is located in Arménia
Yérévan
Yérévan
Lokasi Yérévan di Arménia
Koordinat: 40°11′N 44°31′E / 40.183°N 44.517°E / 40.183; 44.517
Nagara Arménia Arménia
Ngadeg 782 SM
Pamaréntahan
 • Walikota Taron Margaryan
Aréa
 • Total 300 km2 (100 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (2009)
 • Total 1,121,000
 • Dénsitas 4.896/km2 (12,680/sq mi)
Zona wanci GMT+4 (UTC+4)
 • Summer (DST) GMT+5 (UTC+5)
Kode wewengkon +374 10
Ramatloka www.yerevan.am
Sumber: aréa kota Yérévan [1] Sources: City population [2]

Eusi

InohongÉdit

Tempo ogé: Kategori:Inohong ti Yérévan

GaleriÉdit

Panorama Yérévan (usum panas)


Panorama Yérévan (usum tiis)

Tempo ogéÉdit

CatetanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Citakan:Capitals in Asia Citakan:List of Asian capitals by region