Buka ménu utama

Anapora nyaéta malikan kecap atawa malikan prasa dina awal klausa atawa dina awal kalimah anu pataréma, minangka gaya basa dina nyarita (pidato). [1]Dina karya sastra mangrupa salasahiji wanda paralélismeu; mindeng kapanggih dina sisindiran atawa carita pantun.[1]

Anfora  mangrupikeun bagian tina gaya basa jeung ciri khas nga gunakeun kata kata anu di ulang.[2] Dalam majas anaphora, pengulangan kata nu aya di mimiti kalimah tina satiap baris na atau sa anggestanda koma dina hiji kalimat.[2]

RujukanÉdit

  1. a b Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger sunten. p. 15. 
  2. a b "“Majas Anafora” Pengertian Serta ( Contoh Kalimat )" (dalam bahasa en-US). DosenPendidikan.Com. 2017-04-29. http://www.dosenpendidikan.com/majas-anafora-pengertian-serta-contoh-kalimat/. Diakses pada 2018-04-25