Buka ménu utama

18/11/2019 · 01.41 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 59.641 artikel jeung 22.944 pamaké kadaptar.


1912 - Muhammadiyah ngadeg

Poé ieu dina sajarah

1493 - Christopher Columbus manggihan Puérto Riko.
1918 - Latvia nyatakeun merdéka ti Rusia.
1928 - Micky Mouse dipedalkeun dina filem Steamboat Willie.
1963 - Telepon tombol pencet mimiti disadiaan.
2011 - Minecraft dipedalkeun.


Gambar Petingan

Masjid Juma, Shamakhi, Azerbaijan

Mezquita del Viernes, Shamakhi, Azerbaiyán, 2016-09-27, DD 13-15 HDR.jpg

Pidangan wanci-biru Masjid Juma (Jumaah), Shamakhi, Azerbaijan. Ieu masjid, diwangun taun 743, dianggap minangkaa nu mimiti aya di Kaukasus sanggeus Masjid Derbent Jumat (diwangun dina taun 734).


Artikel Petingan

Aksara Sunda

Aksara Sunda (ᮃᮊ᮪ᮞᮛ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ) nujul ka hiji sistim ortografi hasil karya masarakat Sunda nu ngawengku aksara jeung sistim kaaksaraan pikeun nuliskeun basa Sunda. Aksara Sunda ngarujuk ka aksara Sunda kuna nu kungsi dipaké sahanteuna ti abad ka-14 nepi ka abad ka-18.


Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.641 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus




Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu • Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia

Baca dina basa séjén