Buka ménu utama

Wikipedia β

Garuda Pancasila

Républik Indonésia (RI) nyaéta hiji nagara di Asia Tenggara, nu diliwatan ku gurat khatulistiwa jeung aya di antara Buana Asia jeung Australia sarta antara Samudra Pasifik jeung Samudra Hindia. Indonésia mangrupa nagara kapuloan nu panggedéna sadunya, diwangun ku 13.487 pulo, ku kituna disebut ogé Nusantara ("pulo luar", Jawa dianggap salaku puseurna). Kalawan populasi kira-kira 222 yuta jiwa dina taun 2006, Indonésia mangrupa nagara nu populasina panglobana kaopat sadunya sarta nagara populasi pangagem Islam nu apnglobana sadunya, sanajan resmina, Indonésia sanés nagara Islam. Wangun pamaréntahan Indonésia nyaéta républik, kalawan Déwan Perwakilan Rakyat, Déwan Perwakilan Daérah, jeung Présidén nu dipilih langsung ku wargina. Ibu kota Indonésia nyaéta Jakarta. Indonésia wawatesan jeung Malaysia di Pulo Kalimantan, Papua Nugini di Pulo Papua, sarta jeung Timor Lésté di Pulo Timor. Indonésia mangrupa anggota ti PBB sarta sahiji-hijina anggota PBB nu pernah kaluar ti organisasi éta. Salian ti éta, Indonésia ogé mangrupa anggota ti ASEAN, APEC, OSI, G-20.


Salengkepna...



Nawaz Sharif

Keur lumangsung: Krisis Marawi Krisis diplomatik Qatar
Nu kiwari pupus: Chester Bennington‎ Martin Landau Maryam Mirzakhani Liu Xiaobo


Cépot.jpg
Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 38.657 artikel nu nempatkeun Wikipedia Basa Sunda dina urutan ka 92 tina 293 proyek Wikipédia. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik tumbu édit nu aya dina punclut unggal kaca. Mangga lenyepan pangwanohna atanapi tutorialna.

Nuvola filesystems www.pngUrang Sunda Ka Marana?
Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Baraya anu ngokolakeunna ngariung dina panglawungan.


Coffee Cup.pngAgénda Panglawungan
Rencana patepung lawung:


Butuh pitulung?



Proklamasi Kamerdika'an Indonésia
Ir. Soekarno (Bung Karno) dibarengan ku Drs. Mohammad Hatta (Bung Hatta) ngawawarkeun Kamerdika'an Indonésia poé Juma'ah, 17 Agustus 1945 jam 10.00 isuk di Pegangsaan Timur 56 Jakarta (kiwari Jalan Proklamasi).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...


Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Jawa • Melayu • Minangkabau • Tétun

Leuwih ti 500.000 artikel: English • Deutsch • Français • Italiano • Polski • Español • Русский • 日本語 • Português

Daptar lengkep – Koordinasi multibasa

Baca dina basa séjén