22/09/2021 · 02.23 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 60.950 artikel jeung 26.609 pamaké kadaptar.

1980 - Irak mirucaan invasi ka Iran, mimiti derna perang Irak-Iran.

Poé ieu dina sajarah

1949 - Uni Soviét ngabeledugkeun bom atum munggaranna.
1973 - 2006 Polonskaya kapanggih ku N. S. Chernykh.
1985 - Opat roda pasawat Merpati Nusantara Airlines bitu di Bandra Ngurah Rai.
2013 - Islamic Solidarity Games 2013 dilaksanakeun di Stadion Jakabaring.
2018 - Patung Garuda Wisnu Kencana di Bali diresmikeun.


Gambar Petingan

Nulungan Sobat

Frederic Remington - Aiding a Comrade - Google Art Project.jpg

"Nulungan Sobat" ("Aiding a Comrade") (1890), lukisan minyak saluhureun kanvas meunang seniman Amérika, Frederic Remington (1861-1909).

Artikel Petingan

Urang Sunda

Urang Sunda téh hiji séké sélér kadua panglobana di Indonésia nu lolobana sumebar di lemah caina kayaning Jawa Kulon, Banten, Jawa Tengah, DKI Jakarta, jeung Lampung kidul. Umumna mah urang Sunda maké basa Sunda dina paguneman sapopoé, ngan ka dieunakeun, basa Sunda téh beuki kadéséh ku basa gaul lianna, utamana ku basa Indonésia salaku basa nasional di Indonésia.

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.950 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus




Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Bali • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Madura • Malayu • Minang • Nias • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikimedia-logo.svg

Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Baca dina basa séjén