12/06/2021 · 00.12 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 60.856 artikel jeung 26.059 pamaké kadaptar.

2011 - Érdogan kapilih pikeun katilu kalina

Poé ieu dina sajarah

1964 - Afrika Kidul nibankeun hukuman saumur hirup ka Nélson Mandéla.
1991 - Boris Yéltsin kapilih minangka Présidén Rusia.
2005 - Patinju légéndaris Mike Tyson amit mungkur ti dunya tinju.
2014 - Bubukaan Piala Dunya FIFA 2014 di São Paulo, Brasil.
2018 - KTT Amérika Sarikat–Koréa Kalér 2018 nu dilaksanakeun di Singapur.


Gambar Petingan

Peresean

Peresean Traditional Sport of Sasak Tribe.jpg

Peresean, kabudayaan tradisional Suku Sasak di NTB.

Artikel Petingan

Papatong

Papatong téh insékta nu asup kana ordo Odonata, subordo Epiprocta, jeung, dina jihat husus, infraordo Anisoptera. Cirina nyaéta panon majemuk nu badag, dua pasang jangjang ngalangkang, sarta tungtung awak nu panjang. Lingkungan hirup papatong biasana di sabudeureun situ, pasawahan, pokona mah deukeut ka cai, sabab larvana, nu katelah "kini-kini" téa, hirup na cai. Papatong mah tara ganggu, nyoco atawa nyeureud manusa.

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.856 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus



Portal:Keur lumangsung/Juni 2021

Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Bali • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Madura • Malayu • Minang • Nias • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikimedia-logo.svg

Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Baca dina basa séjén