Buka ménu utama

19/07/2019 · 04.55 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 50.070 artikel jeung 22.209 pamaké kadaptar.


711 - Toriq bin Ziyad ngéléhkeun Vasigothic dina Patempuran Syudzunah

Poé ieu dina sajarah

1870 - Perancis ngedalkeun perang ka Prusia.
1943 - Perang Dunya II: Roma dibom pihak Sakutu.
1979 - Pangbaruntak Sandinista nurunkeun pamaréntahan Somoza di Nikaragua.
2003 - Dirut Asaba, Boedyharto Angsono jeung ajudanna, ditémbak Marinir.


Gambar Petingan

Falcon 9

Roket SpaceX Falcon 9 v1.1 diluncurkeun ka Kompleks Peluncuran Ruang Angkasa Cape Canaveral 40 tanggal 26 April 2015.


Artikel Petingan

Sélér Asmat

Sélér Asmat téh sélér pangsohorna anu aya di Papua, kasohorna lain alatan ku morona hungkul tapina ogé ku sabab ideu-ideu unikna ogé disain ukiran kaina nu éndah. Ngaran sélér ieu meureun tina kecap Asmat minangka Akat nu nurutkeun kapercayaan orang dinya harina téh "Jalma nu bener". Lian ti kitu Asmat ogé aya nu nyebutkeun asalna tina kecap Osamat nu hartina "Manusa tina tangkal".


Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 50.070 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus




Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu • Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia

Baca dina basa séjén