4/04/2020 · 16.11 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 59.893 artikel jeung 23.743 pamaké kadaptar.

1949 - NATO diadegkeun

Poé ieu dina sajarah

1925 - Nazi Jérman ngadegkeun Schutzstaffel (SS).
1968 - Martin Luther King Jr. ditelasan di Memphis.
1973 - Gedong WTC di New York rasmi dibuka.
1975 - Microsoft diadegkeun di Albuquerque, New Mexico.
1979 - PM Zulfikar Ali Bhutto ti Pakistan dihukum mati.
1994 - Pausahaan Komunikasi Netscape diadegkeun.
1999 - Jack Ma ngadegkeun Grup Ali Baba.

Gambar Petingan

Kanal Brooksfleet

Hamburg’s Speicherstadt at night.jpg




Pamandangan wanci peuting di Kanal Brooksfleet di gudang basajarah distrik Speicherstadt di Hamburg, Jérman.

Artikel Petingan

Kota Bogor

Bogor (resmina: Kota Bogor, baheula: Buitenzorg) nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon di Indonésia. Kota ieu dilingkung ku kabupatén anu ngaranna sarua, Kabupatén Bogor. Kota Bogor lokasina kira-kira 60 kilométer kiduleun ibu kota Indonésia, Jakarta.

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.893 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus



Kerlumasung kiwari alam dunya digemparkeun ku panyakit anyar nyaeta Covid-19 (corona virus) nu teu acan kapendak naon obatna. Kuayana ieu virus ngabalukarken sakabeh jelema kusabab pamarentah ngahimbau ulah kaluar ti imah masing-masing salila pandemi covid-19 ieu wayah na urang kudu nurut kana panitah pamarentah kusabab urang cicing dihiji nagara anu ku urang sadaya dipikadeudeuh dipikanyaaah nyeta NKRI

Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu • Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikimedia-logo.svg

Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Baca dina basa séjén