23/02/2020 · 02.41 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 59.854 artikel jeung 23.483 pamaké kadaptar.


1947 - ISO diadegkeun

Poé ieu dina sajarah

1847 - Santa Anna kasoran dina Patempuran Buena Vista.
1903 - Kuba nyéwakeun Guantanamo ka Amérika.
1954 - Suntikan polio massal nu munggaran di Pittsburgh.
1998 - Angin puyuh di Florida, 42 palastra.
1999 - Sidang pamingpin Kurdi, Abdullah Öcalan di Turki.
2017 - Tentara Pangbébasan Syria ngarebut Al-Bab ti ISIS.


Gambar Petingan

Kembang Saliara

Twin lantana camara edit.jpg

Kembang saliara (Lantana camara) sakembaran, bari aya lancah keuyeup (Misumenoides formocipes) nu keur nungguan mangsa.


Artikel Petingan

Urang Minang

Minangkabau atawa nu sok disingget Minang nyaéta kelompok étnik Nusantara nu basana Minang jeung ngajungjung ageman Minangkabau. Wewengkon ageman kabudayaanna ngawengku Sumatera Barat, sabeulah ti Riau, bagéan kalér Bengkulu, bagéan kulon Jambi, bagéan kidul Sumatera Kalér, barat daya Aceh, ogé Negeri Sembilan di Malaysia. Urang Minang nelah ogé kusebutan urang Padang.


Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.854 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus



Portal:Keur lumangsung/Pébruari 2020

Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu • Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia

Baca dina basa séjén