Buka ménu utama

23/10/2019 · 01.15 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 59.574 artikel jeung 22.791 pamaké kadaptar.


2002 - Krisis sandera Gedong Téater Moskow ku Milisi Chechnya

Poé ieu dina sajarah

1955 - Républik Viétnam ngadeg.
1983 - Barak Marinir AS di Libanon diserang bom mobil.
1991 - Perang Kamboja - Viétnam lekasan.
1998 - Mémorandum Wye River Israél - Paléstina.


Gambar Petingan

Jalak Wahangan

Bank myna (Acridotheres ginginianus).jpg

Jalak wahangan (Acridotheres ginginianus) ti Uttar Pradesh, India


Artikel Petingan

Heulang

Heulang mangrupa manuk pamangsa badag, nu utamana ngageugeuh Dunya Kuna, anggota ordo manuk Falconiformes, kulawarga Accipitridae, sarta sababaraha genera nu béda, nu kadang teu padeukeut. Sakumaha sakabéh manuk pamangsa, pamatuk heulang seukeut tur ngeluk pikeun nyewiran daging mangsana, sukuna kuat sarta kukuna ranggoas. Tetempoan heulang seukeut pisan, antukna bisa nyidikkeun mangsa ti kaanggangan.


Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.574 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus



  • Puan Maharani jadi Ketua DPR-RI, minangka klaim Ketua DPR-RI awéwé munggaran.
  • Marucunghulanna démonstrasi di unggal wewengkon di Indonésia alatan rencana sawatara RUU ku DPR-RI.
  • Huru-hara di Waména, Papua mangrupa serangan sadis ti sélér pribumi Papua ka sélér séjén
    buntut tina rasisme nu kajadian saméméhna, balukarna 32 urang palastra jeung 77 urang taratu.
  • Lini gedéna 6,5 Mw nu ngeundeugkeun Maluku ngakibatkeun sahenteuna 23 urang palastra.
  • Haseup nutupan ampir nepi ka sakuliah Asia Kidul Wétan, leuwih ti 800.000 urang keuna gangguan panapasan.


Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu • Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia

Baca dina basa séjén