Buka ménu utama
Pikeun buku nu ngarana sarua, tempo Ab Urbe Condita (buku).

Ab Urbe condita (patali jeung Anno Urbis conditae: AUC atawa a.u.c.) nyaéta basa Laten keur "ti saprak ngadegna Kota (Roma)",[1] sacara tradisional ditetepkeun taun 753 SM. Numutkeun tulisan Livius, ragragna tanggal 21 April taun 753 SM. Istilah ieu dipaké ku urang Romawi keur nulis taun.

Tempo ogeÉdit

Catetan jeung rujukanÉdit

  1. Sacara literal ditarjamahkeun minangka "Ti saprak kota diadegkeun".