Buka ménu utama

Abdurrahman lahir di Jatiwangi, 29 Maret 1943. Anjeunna janten Sarjana Sastera, organisator. Saentos sakola SD sareng SMP di Jatiwangi, anjeunna nuluykeun ka SMA Cirebon taun 1961, tapi anjeunna pindah ka SGA Majalengka. Saatos tamat sakola anjeunna kantos janten guru di SD Cibali, Cikijing tapi ngan ukur 7 bulan. Anjeuna asup ka FS-Unpad Jurusan Bahasa jeung sastera sunda. Saatosna jadi Sarjana Muda, anjeunna ereun kuliah jeung ngajar. Terus didamel di Kebun Binatang Bandung. Genep taun satuluyna anjeunna nuluykeun jeung tamat S-1 bari terus digawe di Kebun Binatang. Sabot tahun 1969 jadi anggota Pangurus Yayasan Atikan Sunda anu ngagarap sababaraha sakola SD jeung SLTA di Kodya jeung Kabupaten Bandung, jeung di tahun 1999 kapilih jadi ketuana.

[1]

RujukanÉdit

  1. Rosidi, Ajip, 1938-; Pustaka Jaya (Firm) (2000). Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi (Cet. 1 ed.). [Jakarta]: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597. OCLC 45463431. 

Taun 1978 anjeunna diangkat jadi pangurus Yayasan Margasatwa Tamansari anu ngalola Kebon Binatang Bandung.