Buka ménu utama
Wayang Abiyasa

Abiyasa dikenal ogé salaku Resi Wiyasa (Mahabarata).[1] Manéhna nyaéta putra Resi Palasara ti patapaan Retawu, jeung Dewi Durgandini, putri Prabu Basuketi, raja Wirata.[1] Abiyasa mibanda sipat jeung watek anu pinter, percéka, wijaksana, alim, soléh, wiwaha, jawara jeung linuwih.[1] manéhna ogé mibanda rupa-rupa kaistimewaan, di antarana ahli tatapa, ahli nujum, ahli pangobatan (tabib), mibanda rupa-rupa kasaktén, ahli tata nagara, jeung tata pamaréntahan.[1] Abiyasa ogé meunang anugrah Dewata kalawan umur nu panjang.[1]

Iwal dina galur carita wayang, Abiyasa nyatana kungsi hirup dina milenium ka-3 saméméh masehi.[2] Nya manéhna pisan anu nulis carita Mahabarata téh. féstival Guru Purnima didedikasikeun pikeun manéhna.[3]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e (id)Abiyasa(diakses 10 Desember 2015)
  2. Legacy of the Elder Gods" by M. Don Schorn, p.256
  3. Editors of Hinduism. What Is Hinduism?: Modern Adventures Into a Profound Global Faith. Himalayan Academy Publications. p.230.ISBN1-934145-00-9