Buka ménu utama

Abu Yazid Al-Busthami (أبو يزيد البسطامي) anu dikenal Thaifur Abu Yazid Al-Busthami (طيفور أبو يزيد آلالبسطامي) nyaéta Sufi ti Persia, gumelar di Bustham, Iran.[1] Abu Yazid Al-Busthami nyaéta salah sahiji Syéh anu aya dina silsilah dina Thoriqoh Sadziliyah.[2]

Kasang TukangÉdit

Ngaran Busthami dicokot tina ngaran kota Bustham (Bastam), Aki na Abu Yazid nyaéta panganut Zoroaster anu pindah ka Islam.[3] Nalika leutik kénéh, Abu Yazid loba nyéépkeun waktu di Isolasi di imahna jeung di masjid.[4] Sanajan di isola, Abu Yazid tara ngisolakeun dirina tina Dunya sufi.[4] Abu Yazid ogé mingpin kahirupan asketisme jeung ninggalkeun kabéh kasenangan dunyawi.[4]

RujukanÉdit

  1. Walbridge, John. "Suhrawardi and Illumination" in "The Cambridge Companion to Arabic Philosophy" edited by Peter Adamson, Richard C. Taylor, Cambridge University Press, 2005. pg 206.
  2. Kisah Abu Yazid
  3. Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32
  4. a b c Abu Yazid