Buka ménu utama
Akuarium badag di Okinawa

Akuarium nyaéta ruangan/tangki cai nu dipaké pikeun ngingon lauk hias anu sabagian atawa sakabéhna dijieun tina kaca.[1] Akuarium biasana dianggo salaku hobi atawa usaha, boh skala leutik atanapi ageung. Ku sabab akuarium makhluk hirup aquatik, pengontrolan paraméter cai siga oxygén terlarut, kadar garam, sareng darajat keasaman (pH) kudu dilakukeun rutin sapopoe pikeun ngajaga kayaan cai optimal.

Alat-alat anu dianggo pikeun ngontrol parameter cai gumantung sareng parameter na, conto na dissolved oxygen meter, salinity meter, sareng pH meter portable pikeun aquarium. Upami lauk nu biasa na dipelihara di akuarium contona:

  • Lauk koki
  • Lauk louhan
  • Lauk discus
  • Lauk tetra
  • Lauk molly

ReferensiÉdit

  1. Tim Penyusun Kamus PS. 2013. Kamus Pertanian Umum. Jakarta:Penebar Swadaya ISBN 9790025939