Apsis nyaéta hiji istilah nu ilahar dipaké dina widang astronomi pikeun nyebut kana hiji kaayaan sababaraha objek di jero orbit.[1] Jarak pang deukeutna atawa pang jauhna hiji objek tina puseur orbit nu wanguna eksentris (lonyod), disebut apsis.[1][2] Titik ti orbit bulan nu pangdeukeutna jeung bumi disebut Perigee (tina bada Yunani : peri ), titik nu pang jauhna disebut Apogee.[1] Dua titik éta lamun digurat (ditarik garis) disebutna orbit, umpama orbit bulan tina Apogee jeung Perigee diteukteuk hasilna ngawangun hiji apsides nu tayalian apsis.[3]

Keplerian [[orbital elements]]: Titik F, pang deukeutna jeung puseur orbit, garis nu beureum nu disebut apsides

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c Katoppo, Paul (2008). Kamus Hidrografi. Universitas Michigan: Pustaka Sinar Harapan. ISBN 9789794166314. 
  2. Hoeve, W. Van (1954). Ensiklopedia Indonesia. Indonesia: Pustaka Sinar Harapan. ISBN 9789794166314. 
  3. Mattison, Hiram (1857). A high-school astronomy: in which the descriptive, physical, and practical are combined : with special reference to the wants of academies and seminaries of learning. Universitas Harvard: Mason Bros.