Buka ménu utama

Arakatra Project nyaéta hiji proyek ngamumule budaya Indonésia nganggo gaya Pop Culture. Dina proyek ieu ngagaduhan local genius nu ngajadikeun nilai leuwih tina kabudayaan Indonésia. Arakatra nyalira nyokot tema superhero atanapi pahlawan super nu terinspirasi ti budaya, alam, jeung fauna endemik Indonésia nu ngombinasikeun jeung baju jirah sebagai kakuatanna. Arakatra nyalira di cokot tina bahasa sansekerta nyaéta Arakatra jeung Nusantara nu ngandung arti Palindung Nusantara. kabéh satria ieu dikelompokkeun ka sababaraha segmen nyaéta fauna, alam,, wangunan/tugu, sarekat pamaréntah, jeung mitis/lagenda[1].

Warta ngeunaan Arakata ProjectÉdit

Bandung - Paguyuban Mojang Jajaka kabupatén Bandung Barat (PMJ KBB) dina dinten Minggon, 17 Mei 2015 anu lokasina di Car Free Day Dago Kota Bandung ngayakeun aksi kampanye nu ngeunaan pencegahan dini kanker serviks husus na kanggo kalangan remaja putri sareng ngayakeun galang dana kanggo kegiatan seminar jeung sumbangan kanggo penderita kanker melalui Yayasan Kanker Serviks cabang Kota Bandung. Kanggo ngamariahkeun kagéatan minggon isuk nu kamari, Paguyuban Mojang Jajaka kabupatén Bandung Barat ngakolaborasi jeung cosplay maker kanggo ngaramekeun aksi éta jeung poto sasarengan jeung masihan donasi saikhlasna, nu merankeun éta cosplay téh nyaéta putra daerah atanapi pemuda KBB nu ngagaduhan kapedulian kanggo ngembangkeun sareng mertahankeun budaya Indonésia umumna. Aya ogé julukan kanggo katilu superhero, nyaéta Ksatria Arakatra nu masing-masing ngagaduhan nami nyalira (Hideung_Borobudur Arakatra, béréum_Cendrawasih Arakatra, jeung Bodas_Monas Arakatra)[2].

Tumbu luarÉdit

Sumber RujukanÉdit

  1. Paguyuban Mojang Jajaka Kabupaten Bandung Barat
  2. e-magazine Nawala Duta Wisata edisi Juni 2015

Galeri FotoÉdit