Buka ménu utama
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Arus listrik nyaéta kocoran muatan listrik. Hijian ukuran SI keur arus listrik nyaéta ampere (A), nu sarua jeung aliran sacoulomb muatan listrik per detik.

DéfinisiÉdit

Gedéna arus listrik diséfinisikeun minangka turunan wanci ti muatan listrik:

 

Resmina ditulis:

  atawa lamun dibalik  

Jumlah muatan Q nu ngalir per unit waktu t nyaéta I, singketan tina intensitas arus.

Hukum OhmÉdit

Hukum Ohm ngira-ngira arus dina résistor (idéal) (atawa alat ohmik séjénna) ku cara ngabagi garga voltase ku résistansi listrikna:

 

di mana

I nyaéta arus, diukur dina ampere
V nyaéta béda poténsial nu diukur dina volt
R nyaéta résistansi nu diukur dina ohm

Tempo OgéÉdit

Tumbu ka luarÉdit