Buka ménu utama
Asang Lauk

Asang dihartikeun minangka hiji organ pikeun napas keur lolobana sato nu hirup dina cai, kawas lauk, lobster, atawa kerang.[1] Asang diwangun tina cabang-cabang atawa jaringan bulu anu disartaan ku pembuluh getih, utamana di deukeut luar asang[2]. Organ ieu nyoko kana panukeran oksigén jeung cai sabudeureunana.[2] Dina lauk, asang mangrupa struktur jaringan buluan anu ngajadikeun lauk bisa napas dina cai.[3] Cai ngalir ngaliwatan sungut jeung asup kana asangna di mana oksigén dikstrak jeung liwat kana aliran getih.[3]

ReferensiÉdit

  1. (en)Gill Definition
  2. a b (en)Gill Respiratory (diakses 29 Desemer 2015)
  3. a b (en)Anatomy (diakses 29 Desember 2015)