Atropates (Basa Yunani Aτρoπάτης, ti Basa Pérsia Kuna 𐎠𐎬𐎼𐎱𐎠𐎬 Aturpat "dilindungan ku seuneu"[1]; +370 SM – sanggeus 321 SM) nyaéta saurang bangsawan Pérsia[2][3][4][5][6] nu ngalayanan Darius III, teras Alexander III ti Makédon, jeung ahirna ngadegkeun hiji karajaan merdika jeung dinasti nu dingaranan dumasar kana jenenganna.

RujukanÉdit

  1. Chaumont, M. L. (1989), "Atropates", Encyclopaedia Iranica 3.1, London: Routledge & Kegan Paul 
  2. Miniature Empires: A Historical Dictionary of the Newly Independent States by James Minahan, published in 2000, page 20
  3. Lendering, Jona. "Atropates (Biography)". Livius.org. Diakses tanggal 2007-12-10. 
  4. Chamoux, Francois. Hellenistic Civilization. Blackwell Publishing, published 2003, page 26
  5. Bosworth, A.B., and Baynham, E.J. Alexander the Great in Fact and Fiction. Oxford, published 2002, page 92
  6. Encyclopedia Iranica, "Azerbaijan: Pre-Islamic History", K. Shippmann