Azh-Zhahir ألظَّاهِرُ Alloh SWT anu Maha Nyata.[1] Alloh ngajadikeun hiji makhluk jeung takdirna nu bisa ditinggali, didangu, diambeu, ogé dirasa. Jadi manusa bisa ninggali éta makhluk, anu zhahir nu sifatna jasadiyah. Tapi indra manusa aya watesna, panon bisa ninggali nalika caang, ceuli bisa ngadangu nalika frekuensina pas, jeung sajabana, beda Alloh mah anu bisa sagalana teu ngabutuhkeun nu lian, Alloh anu maha Zhahir.

DalilÉdit

Az-Zhahir aya dina QS. Al-Hadid, ayat: 3.[2]

RujukanÉdit


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Zuardin Azzaino (1988). Allah dalam seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al Hidayah.