Babancik atawa tangga imah panggung nyaéta tangga naék-turun dina waktu asup-kaluar imah.[1] Dijieun tina suluh atawa lolobana tina awi.[1] Dina usum hujan, jalma ngarumbah suku dina babancik atawa papanggé.[1] Lamun maké Gamparan,Bakiak,Tarumpah atawa dadampar séjénna, ku kituna nu maké dadampar ngarasa kudu ngaleupaskeun dadampar dina babancik saméméh asup ka imah.[1] Barudak lembur katingali suka bungah lamun aya dina babancik, maranéhna diuk bari kakawihan.[1] Rumaja desa  mimiti bégér nalika diuk dina babancik, kairut ku babaturanna nu diariuk dina babancik.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 77. ISBN 9794192597.