Balakbak mangrupa tembang pupuh nu ngagambarkeun heureuy atawa banyol.

Pupuh BalakbakÉdit

Aya warung sisi jalan ramé pisan; citaméng
Awéwéna luas luis geulis pisan; ngagoréng
Lalakina-lalakina los ka pipir nyoo monyét; nyanggéréng

Sekar Tandak Pupuh BalakbakÉdit

Aya warung sisi jalan
Ramé pisan ku nu jajan
Tihothat nu ngaladangan
Nu jarajan sukan-sukan

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit