Bangbarung nyaéta Kusén dina lawang panto [1][2] anu beulah handap [3], bangbarung ogé bisa dipaké pikeun nyebut kana kusén jandéla beulah handapna [4]. Bangbarung téh mindeng dipaké diuk ngalungsar bari nyarandé kana tihang panto. [5][6]

Keur diuk dina golodog deukeut bangbarung


PedaranÉdit

Panto tina kai biasana diwangun ku tilu bagéan ; Kerangka/rangkai panto disebutna jejeneng panto, daun panto disebut tangkeban, katilu bangbarung taya lian ti kai kusén beulah handap anu maksudna pikeun ngajaga daun panto henteu ngageblos ka jero mangsa ditutup[7]. Bangbarung panto mah sok ilahar dipaké diuk sidongdang bari nyarandé kana tihang/kusén[8] panto Diuk dina bangbarug jandéla téh pikeun awéwémah kasebutna jalingkak[4] . Bangbarung dijieun bisa tina kai atawa awi anu dipernahkeun dina tihang panto[9].


Tutumbu kaluarÉdit

  1. Bangbarung nyaéta
  2. Kecap bangbarung dina sawéran
  3. Bangbarung téh lawang panto
  4. Sisindiran dina bangbarung


 



Dicutat tinaÉdit

  1. Bangbarung tėh lawang panto
  2. Bangbarung lawang panto
  3. Bangbarung nyaéta
  4. a b Bangbarung Jandela
  5. Bangbarung paranti diuk
  6. Anwar, Hafizh A. Nugraha, Hendi (2013). Rumah Etnik Sunda. Jakarta: GRIYA KREASI. p. 21. ISBN 9789796612116. Diakses tanggal (disungsi – 22 Mei 2020). 
  7. Wangunan panto
  8. Diuk dina bangbarung
  9. Bangbarung tina kai jeung awi