Buka ménu utama

Chairul Tanjung lahir di Jakarta, tanggal 16 Juni 1962, umur 56 taun nyaéta pangusaha ti Indonésia. Anjeunna dilayanan salaku Menteri pikeun Perekonomian Hatta Rajasa ngaganti saprak Méi 19, 2014 nepi ka 20 Oktober 2014. Ngaran Nya dipikawanoh lega salaku pangusaha suksés anu dipingpin téh CT Corp [2]

na bisnis Chairul dimimitian nalika anjeunna kuliah di Fakultas Kedokteran Gigi, Universitas Indonésia. pernah gagal, anjeunna tungtungna junun ngawangun na bisnis. Ayeuna konglomerat dipiboga CT Corp, jadi parusahaan anu ngabawahaan sapertos Trans Corp, Bank Mega, sareng CT Sumberdaya Global.

Ayeuna, Chairul ogé janten dewan direksi di sababaraha pausahaan.

  • Pariarti Shindutama
  • CT Corp
  • para rekan investama

Asal usulÉdit

Chairul dilahirkeun di Jakarta on calon Abdul Ghafar Cape tur Halima. Bapana éta wartawan ti urutan heubeul anu diterbitkeun koran kalayan sirkulasi leutik. Bari indungna nyaéta ibu rumah tangga anu. Chairul ramana sumping ti Sibolga, Sumatera Utara, bari ibu Cibadak, Jawa Barat.[1] Chairul aya dina kulawarga jeung genep duduluran sejenna. Nalika Orde Baru, bisnis bapana kapaksa nutup ku sabab nentang opini pulitik kalawan lajeng. ieu kaayaan kapaksa kolotna ngajual imahna sarta hirup di kamar panginepan sempit.

Karir jeung kahirupanÉdit

Sanggeus ngarengsekeun sakola di SMA Negeri 1 Sumedang taun 1981, Chairul diasupkeun Fakultas Kedokteran Gigi, Universitas Indonésia. (Lulus taun 1987). Nalika kuliah ieu manéhna mimitian ngasupkeun dunya bisnis jeung ogé dilélér jadi Murid Modél Nasional 1984-1985.

Dina raraga minuhan kaperluan kuliah, manehna ngajualan buku kuliah stensilan, t-kaos, sarta muka foto copy di kampus. Chairul ogé sempet diadegkeun hiji toko suplai médis sarta laboratorium di Jumlah Senen, Kota Jakarta Pusat, tapi bangkrut. Sanggeus kuliah, Chairul ngadegkeun PT Pariarti Shindutama sapanjang kalawan tilu kolega di 1987. The awal ibukota kira Rp 150 juta ti Exim Bank, maranéhna ngahasilkeun sapatu barudak keur ékspor, rezeki mihak kamanehanana, sabab parusahaan geura narima hiji urutan 160 sarébu pasang sapatu ti Italia , Sanajan kitu, ku sabab béda dina visi ngeunaan ékspansi bisnis, Chairul milih dash jeung nyetél bisnis na sorangan.

pangabisana pikeun ngawangun jaringan jeung salaku pangusaha nu, nyieun na bisnis anu tumuwuh. Ngarahkeun bisnis keur konglomerat a, Chairul mosisikeun sorangan kana bisnis tilu inti  keuangan, sipat, sarta multimedia. Dina sektor finansial, anjeunna ngambil alih Bank Karman ayeuna disebut Bank Mega.

Anjeunna ngarannan éta parusahaan nyaéta Para Grup. konglomerat ngabogaan inti Holdindo salaku parusahaan ngayakeun bapana, nu aya dina muatan tina sababaraha sub-nyekel parusahaan, nyaéta Global Investindo (bisnis finansial), The Core Investindo (média sarta investasi), jeung Core Propertindo (properti).

Dina Grup, Chairul ngabogaan sajumlah pausahaan di séktor finansial, antara séjén asuransi Umum Mega, Asuransi Jiwa Mega Life,Para multi Finance, Bank Mega Capital Indonesia, Bank Mega Syariah jeung Mega Finance. Samentara dina widang properti sarta Investasi, anak anak parusahaan éta nyaéta Para Bandung Propertindo, Para Bali Propertindo, Batam Indah  Investindo, jeung Mefa Indah Propertindo, dina widang Panyiaran jeung Multimedia, Para grup ngabogaan  Trans TV, Trans 7, Mahagagaya Perdana, Trans Fashion, Trans Lifestyle, jeung Trans Studio

Husus dina bisnis properti, Para Grup boga Bandung Supermall. Mal 3 hektar geus ngabéakeun dana  Rp 99 milyar. Para Grup ngabuka Bandung sabagai Central Business District di taun 1999  samentara dina widang investasi, dina mimiti 2010 Para Grup ngaliwatan cabangna anak, Trans Corp meuli gegedena saham  di Carrefour Indonesia, nu sabagian 40 persen. MOU (memorandum of understanding) nu meuli saham Carrefour di tandatanganan tanggal 12 Maret 2010 di Perancis.

Taun 2010, majalah Forbes nempatkeun Chairul sabagai salaku salah sahiji urang pangbengharna di dunia. Manehna aya dina urutan No. 937 jeung total aset sabudeureun $ 1 milyar. Sataun saterusna, nurutkeun Forbes, kabeungharan Chairul geus ngaronjat leuwih ti dua melu, nyaéta ku kabeungharan jumlahna Rp 2.1 miliar. Dina 2014, Chairul boga kabeungharan $ 4 milyar sarta ngawengku 375 urang pangbengharna di dunia no. 375

Dina tanggal 1  Désémber  2011, Chairul resmi robah grup kana CT Corp CT Corp diwangun ku tilu parusahaan sub-nyekel:. Mega Corp, Trans Corp, sarta CT Global Resources, nu ngawengku jasa finansial, media, ritel, gaya hirup, hiburan, jeung sumber daya alam

PikiranÉdit

Chairul nyebutkeun yén dina ngabangun usaha, ngamekarkeun jaringan nyaéta penting. salian ti éta miboga babaturan anu bageur kacida perluna  Ngawangun hubungan lain ngan saukur nepi ka parusahaan nu geus hadé dipikawanoh, tapi ogé dina ogé dipikawanoh acan. Pikeun Chairul,  silaturahim alus bari mantuan prosés ngembangkeun bisnis sawaktos dikerjakeun. Sawaktos kondisi bisnis teu alus  lajeng jaringan nu bisa relied kana. Pikeun Chairul, sanajan dijieunna babaturan jeung tukang pos juru tulis éta penting

Dina watesan investasi, Chairul gaduh cita nu lokalpun parusahaan bisa jadi perusahaan nu bisa babarengan jeung pausahaan multinasional]. Anjeunna henteu nutup diri kanggo gawe bareng  jeung multinationals ti luar nagari. Pikeun anjeunna ieu teu usaha ngajual nagara. Tapi usaha ieu téh parusahaan nasional anu tiasa nangtung dina sorangan sarta jadi tuan di nagara sorangan

Numutkeun Ibu téh krusial dina wangunan sarta ngamekarkeun bisnis. Tapi éta kahayang jeung gawé teuas, nyaéta titik pangpentingna anu kudu dipiboga ku batur who wants to be suksés. Pikeun anjeunna pikeun meunangkeun pasangan diandelkeun téh sagalana. di mana ngawangun trust ogé ngawangun integritas. Mangkana pentingna jejaring dina ngajalankeun bisnis hiji.

Dina bisnis, Chairul nyatakeun yén generasi muda kedah sabar, sarta daék nyobian climbing tangga salah dina hiji waktu. Numutkeun ngawangun bisnis hiji teu resep ngarobah éta lontar leungeun. Butuh kasabaran, sarta pernah nyerah. Ulah ingkeun loba anu nyandak jalan geura, sabab di dunya bisnis kasabaran mangrupa salah sahiji kenop utama pikeun maok jantung pasar. Ngawangun integritas penting pisan pikeun Chairul. nyaéta manusiawi lamun diusahakeun, batur hayang meunang hasilna. Tapi teu sakabéh hasil bisa narima langsung.

Menko PerekonimianÉdit

Dina bulan Méi 16, 2014, Présidén Susilo Bambang Yudhoyono diangkat Ketua Komite Ékonomi Nasional (ken) Chairul tanjung sabagai . manehna  ngagantikeun Hatta Rajasa, anu geus sacara resmi mengundurkan diri. "Kuring geus digambar tamat angkat Chairul lanceukna salaku Menteri anyar pikeun Perekonomian" Yudhoyono ceuk dina Complex Istana Présidén di Jakarta. Chairul pelantikan ku Présidén Susilo Bambang Yudhoyono di Istana Negara, Senén, 19 Méi, 2014 by Kaputusan Présidén Nomer 41 Taun 2014, Hatta Rajasa canggih pasrah jadi wakil hopefuls présidén Prabowo dina Pemilu Présidén 2014 jeung rojongan ti Partéi Gerindra, PAN, PKS, Golkar jeung PPP.[2]

PropesorÉdit

Dina 18 April 2015 Chairul dikonfirmasi salaku dosen pangaweruh kewirausahaan Universitas Airlangga (Unair), Surabaya[3]. pelantikan ieu dipigawé dina spasi Garuda Mukti, Rektor Gedong, Universitas Airlangga kampus C. Manéhna jadi profésor sadaya Unair 438.

Tukang atikanÉdit

  • SD van Lith, Jakarta (1975)
  • Junior Van Lith, Jakarta (1978)
  • SMA Negeri I Boedi Utomo, Jakarta (1981)
  • Fakultas Kedokteran Gigi, Universitas Indonésia (1987)
  • Eksekutif IPPM (MBA; 1993)

PanghargaanÉdit

  • Majelis Ulama Indonesia (MUI) Award 2015.

RujukanÉdit

  1. Chairul Tanjung, Tjahja Gunawan Diredja; Chairul Tanjung, Si Anak Singkong, Penerbit Buku Kompas, 2012
  2. "SBY Tunjuk Chairul Tanjung Jadi Menko Perekonomian". Republika Online. Diakses tanggal 2019-02-16. 
  3. "Chairul Tanjung Dikukuhkan Menjadi Guru Besar Unair". detiknews. Diakses tanggal 2019-02-16.