Bolu nyaéta ngaran kuéh bakar sarta hipu saperti roti, bahan anu dijieuna nyaéta tipung tarigu campur endog jeung gula bodas.[1] Sangkan ngahasilkeun kuéh bolu anu ngeunh tur alus bentukna aya sababaraha hal anu kudu ditengetan saperti endog, tipung tarigu, oven jeung kumaha mastikeun kuéh asak.[2] Kudu diperhatikeun kumaha cara ngocok endog anu bener lantaran lamun dina ngocokna salah balukarna kuéh bolu bakal teu beukah.[2] Tarigu ogé mangaruhan kana beuhkahna kuéh lantaran lamun tariguna baseuh kuéh moal beukah nalika di oven na.[2] Jadi saencan dipaké tarigu kudu dihéarkeun sangkan teu baseuh.[2] Saméméh ngasupkeun loyang kana oven sakuduna oven dipanaskeun heula sangkan adonan jadi beukah moal bantét.[2] Suhu oven kudu 180darajat selsius.[2] Mikanyaho kuéh asak atawa henteuna nya ta carana tojos bagian tengah kuéh ku nyéré lamun garing tandana éta kuéh geus asak.[2]

Kuéh bolu pikeun milangkala

Cara nyieun kuéh boluÉdit

Bahan-bahan [3]: :

  1. Endog 6
  2. Gula bodas ¾ gelas
  3. Mantéga 200 g
  4. Tipung tarigu sagelas
  5. TBM 35 g
  6. Panili bubuk sacukupna

Alat:

  1. Cetakan Kué (Loyang) nu buleud.
  2. Oven Listrik
  3. Mixer
  4. Panci 2
  5. Kompor

Carana mimiti siapkeun alat jeung bahan-bahan anu geus dibéréndélkeun di luhur, sanggeus kitu campur endog jeung gula 3/4 gelas jeung panili galo lalaunan nepi ka rata.[3] Cairkeun mantéga.[3] Sanggeus cair, tiiskeun ulah panas teuing.[3] Galokeun campuran endog, gula jeung panili nu di mixer nepi ka beukah tuluy tambahan TBM.[3] Asupkeun tarigu jeung mantéga cair kana adonan lalaunan kalayan bareng sangkan adonan rata.[3] Asupkeun adonan kana loyang, ulah poho saméméhna loyang téh di mantégaan heula.[3] Sanggeus kitu asupkeun kana oven listrik. Tungguan nepi ka asak.[3]

catetanÉdit

  1. [Danadibrata,R.A.(2006).Kamus Basa Sunda.Bandung: Kiblat Buku Utama.
  2. a b c d e f g Tips Anti Gagal Memasak Kue Bolu(Dicutat tanggal 26 November 2011)
  3. a b c d e f g h Resep Kue Bolu (Dicutat tanggal 26 November 2011)