Bréksi mangrupa batu diwangun ku popotongan - fragmén mineral pegat atawa batu sedimén babarengan ku matriks rupa [1] nu tiasa sarupa atawa béda ti komposisi sempalan. Bréksi boga bentuk nyudut.

WATU TOGOG PANTAI SIUNG.jpg

Kecap bréksi diturunkeun tina Italia, hartina "leupas karikilan" atawa "batu dijieun ku karikil semen". Bréksi bisa boga rupa asalna béda, luyu jeung ngaran salaku bréksi sédimén, bréksi téktonik, bréksi beku, bréksi dampak na bréksi hidrotermal.[2]

RujukanÉdit